Juniorkommittén vill bidra till att Österlens Golfklubbs utvecklas som en idrottsförening för alla. Vi vill ge unga golfare möjlighet att träna, spela och tävla under så bra och trygga förhållanden som möjligt.

”Golf för juniorer på Österlens Golfklubb ska vara kul och utvecklande”

För att uppnå vår vision vill vi göra klubben och golfspelet attraktivt för ungdomar genom att skapa en harmonisk juniorverksamhet med möjlighet för utveckling. Energin läggs på att öka antalet juniorer som ska få möjlighet att utvecklas i golfspelet. Vi utbildare ledare och utvecklar juniorernas kunskap inom golfteknik, regler och traditioner. För juniorerna som har kommit lite lägre i handicap finns det hjälp för att forma sina mål och planera sitt upplägg för att komma dig man vill. Samarbetet med tränarna är ett måste för framtidens elitspelare. Alla är välkomna och vi börjar ”Golf Kul” vid 4-års åldern och har sen aktiviteter för alla åldrar.

”Jag har missat över 9000 skott under min spelarkarriär. Jag har förlorat närmare 300 matcher. 26 gånger har jag fått förtroendet att sätta det matchavgörande skottet och missat. Jag har misslyckats om och om igen i mitt liv. Men jag fortsätter att gå ut på planen. Det är därför jag lyckas.” Citat: Michael Jordan

Nedan hittar du några av våra aktiviteter som kommittén tillsammans med klubbens Pro genomför.

Torsdagsgolfen

Under våren spelar vi 9 hål på torsdagar och vid några tillfällen arrangeras det aktiviteter före eller efter spel. Under sommaren spelar vi istället Sommarlovstävlingen på Österlens golfklubb. De som inte har klubbhandicap spelar på korthålsbanan eller en bana arrangerad av ledarna. Det kostar 20 kr per gång att vara med i sommarlovstävlingen och anmälan görs i samband med samling, där man även fyller i ett eget scorekort och ger till ledarna.

Läger

Juniorledarna tillsammans med Wistrand Golf arrangerar ett Vårläger och ett Höstläger. Vårlägret har vi oftast på våra egna anläggningar och under hösten åker vi till någon/några andra banor. Kostnaden är från 0 till 400 kr/pers.  Under sommaren finns sommarläger under 2 veckor som hålls av Wistrand Golf. Dessa kostar 1400 kr och är 4 dagar, 4 timmar om dagen.

Sommaraktiviteter

Se Klubbens och Wistrand Golfs hemsida för schema under sommaren eftersom det är väldigt många aktiviteter.

Tävlingar

Österlens Golfklubb har juniorlag i:

  • Miniligan (Vänder sig till juniorer födda 2004 eller senare. Varje klubb kan ta med sig 2 – 6 juniorer. Spel på korthålsbanor alternativt från 150 meters markering på stor bana. Varierad spelform och kringaktiviteter vid varje speltillfälle, se nedan för mer information eller HÄR)
  • ”Nya” Matchligan (Poängbohey under gruppspel sen matchspel i gruppfinalerna, födda 2002 eller senare, se nedan för mer information eller HÄR)
  • Juniorserien (Vänder sig till juniorer födda 2005 – 1997). Serien spelas i en elitserie och två division 1 serier. Spelform är slagtävling scratch. Varje lag består av 7 spelare, varav minst 2 av motsatt kön. Varje omgång består av 5 ronder. Alla ronder räknas.

1 mixad foursome (flicka + pojke), 1 valfri foursome (pojke + pojke, flicka + pojke,flicka + flicka), 1 pojksingel, 1 flicksingel och en valfri singel (pojke eller flicka), se nedan för mer information eller HÄR

För mer information om tävlingar eller aktiviteter se hemsidorna hos Wistrand Golf, Skånes Golfförbunds hemsida, Svenska Golfförbundet eller bara prata med oss under någon aktivitet eller med någon i shoppen.