×

Simrishamns kommuns miljöpris

Kommentarer inaktiverade för Simrishamns kommuns miljöpris

Simrishamns kommuns miljöpris

Vi är väldigt glada och stolta över att  Simrishamns kommuns miljöpris för 2017  har tilldelats Österlens GK.

Österlens GK har under många år arbetat med aktivt med miljöarbetet på många sätt och utmärkelsen är ännu ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt.

Motiveringen lyder:

Österlens GK blev i februari 2017 miljöcertifierade enligt Golf Environment Organisation. Det innebär bland mycket annat får på golfbanan som betar och att det används biologiska bekämpningsmedel på greenerna.

Österlens Golfklubb tilldelas av byggnadsnämnden Simrishamns miljöpris 2017 för sitt mångåriga engagemang i strävan att integrera golfklubbens verksamhet med den känsliga miljö den är belägen i, på ett sätt som hållbart gynnar den känsliga floran och faunan. Detta engagemang genomsyrar hela verksamheten från smått till stort och ligger i ambitionsnivå långt utöver och före vad lagstiftning eller gängse normer för golfklubbar kräver.”

På måndag den 18 december kommer klubben att ta emot priset innan kommunfullmäktige sammanträder