×

Linus Hornwall – klubbens nye kock

Kommentarer inaktiverade för Linus Hornwall – klubbens nye kock

Linus Hornwall – klubbens nye kock

Fjolårets båda omtyckta kockar Anders Hopf och Felix Lorenzo fortsätter och kompletteras nu med 34-årige Linus Hornwall som i det kulinariska prisskåpet bland annat har ett lagguld med Skåne Kulinar i Culinary Olympics (matlagnings-OS) och ett lagsilver, också med Skåne Kulinar, i Culinary World Cup (matlagnings-VM). När golfrestaurangen på Lilla Vik och caféet på Djupadal öppnar för säsongen stoltserar golfklubben med andra ord med en mycket meriterad och prisad kocktrio.

Linus Hornwall är född och uppvuxen i Hudiksvall. Det hann även bli 15 år i Leksand innan han tillsammans med familjen upptäckte Österlen.

– Jag och min fru Ida (Hornwall) besökte Österlen i maj 2012. Det var så vackert. Vi köpte ett hus och flyttade hit med familjen på vinst och förlust. Det blev vinst, säger Linus Hornwall.

I tur och ordning har Linus haft Buhres, Karlaby Kro, Mat och Vin i Slottsparken/Malmö Högskola och Ystad Saltsjöbad som arbetsgivare här i Skåne. Efter en period som frilans är det nu Österlens Golfklubb som gäller. Den 25 mars öppnar golfrestaurangen på Lilla Vik som från och med då kommer hålla lunchserveringen öppen sju dagar i veckan.

Vilken typ av mat kan vi förvänta oss på dagens lunch-menyerna?

– Våra gäster kommer att känna igen sig i ursprunget. Fokus kommer även i fortsättningen ligga på de nordiska smakerna, och att hålla en jämn kvalité. Men jag vill också höja smakerna och lyfta in fräscha toner. Det nya blir asiatiska grundsmaker och en hel del grönt. Att minska proteinpåverkan på naturen känns naturligt.

Vilken är din favoriträtt när du själv sätter dig till bords?

– Idas Carbonara. Den innehåller mycket fett – bacon och grädde – men den kommer vi nog inte servera på klubben.

Förutom salt och peppar, vilka tre kryddor vill du inte vara utan när du lagar mat?

– Sichuanpeppar, citron och koriander.

Linus är även en duktig golfare med runt 20 i handikapp.

Vad äter du helst efter nio hål för att kunna hålla koncentrationen uppe under de återstående nio hålen?

– En snickers, tyvärr.

Men för alla oss som hellre äter något annat efter nio hål kommer restaurangen på Lilla Vik bland annat att erbjuda mackor med falukorv och stekt ägg.

– Det kommer också att finnas nötter och torkad frukt, och en soppa ”on the go”, avslutar Linus.