×

Klubbens tränare på träningsrunda

Kommentarer inaktiverade för Klubbens tränare på träningsrunda

Klubbens tränare på träningsrunda

Klubbens tränartrio Philip Lindström, Andreas Wistrand och Gunnar Mueller lär ut golfens grunder till nybörjare men ger även värdefulla tips och träningsråd till dem som kommit väldigt långt med sitt golfspel. I förra veckan var det dags för en planeringsdag i klubbhuset – detaljerna kring den kommande golfresan till Kanarieöarna, verksamhetens träningsaktiviteter och marknadsföring ska på plats. Men allra först gav sig trion ut på en egen träningsrunda.

– Vi pratar såklart mycket golf när vi spelar men det blir även prat om annat. Det är så förbaskat kul att spela men vi spelar för sällan. Idag vill vi bara hitta känslan, få bekräftelse på att svingen och spelet sitter, säger Andreas på väg till första tee.

Efter var sina inledande par på hål 1 dunkar Philip iväg ett utslag på hål 2 där bollen lägger sig tillrätta i svackan till vänster om green – på treans tee! Andreas passar såklart på att retas lite över det långa utslaget.

– Vad gör du där nere Philip?

Philip svarar inte. Fokus på nästa slag. Ett svårt slag där bollen måste chippas högt för att komma över buskaget och upp på platån där green finns, men samtidigt inte för långt. Bollen landar en bit utanför green och med ett fint inspel och en putt som så när rullade i hål höll det på att bli andra raka paret.

Är utslaget med drivern ditt bästa slag?

– Nej, puttningen är mitt bästa slag, svarar Philip.

Andreas som växt upp med en långtslående storebror har utvecklat andra sätt att mäta sig med sin bror.

– Jag är bra på att slå rakt och med mina säkra järnslag in mot green brukar jag knapra in på försprånget som min bror ofta har efter utslagen, säger Andreas.

“På vintern är banan huvudpersonen”

Gunnar har hittat en bra känsla i en putter-prototyp som väger betydligt mindre än traditionella putters.

– Det känns stabilare när puttern är lätt och jag slipper känslan av en klump som dinglar där längst ner, förklarar Gunnar.

Gunnars lättviktsputter har ett klubbhuvud tillverkat av aluminium.

Hur tycker du det är att spela med slagmatta på fairway?

– På vintern är banan huvudpersonen. Den behöver vila, det är det viktiga, och då är jag en andraplansfigur, säger Gunnar och sänker en putt med sin favoritputter. Men istället för det efterlängtade klonket som vanligtvis hörs då bollen rullar i hörs ett plask från det regnvattenfyllda hålet.

Andreas i bunkern. En tröst i att hamna i sanden är att du i alla fall inte behöver använda dig av slagmattan.

Det lätta regnet upphör och trion traskar vidare till nästa tee. Nu är det prat om gårdagskvällens fotbollsmatch mellan Paris Saint-Germain och Manchester United. De dryftar även banans karaktär och potentiella förbättringar som kan göras, samt några av de nya golfreglerna som från och med i år införts. En av de största regelförändringarna är att du numera får putta med flaggan i hål. Ökat speltempo tros bli en positiv effekt av denna förändring då många antas välja att putta med flaggan i.

Flagga i eller flagga ur – hur kommer ni att göra vid tävlingar?

– Då tar jag ur flaggan. Särskilt när det är hårda flaggpinnar som nu på vintern här på Österlen då ju bollen riskerar att studsa mot pinnen och iväg bort från hål, säger Andreas.

Mål för säsongen 2019?

– Jag ska spela SM för äkta makar tillsammans med Ann. Sen blir det nog även SM för far och son tillsammans med William, säger Andreas.

– Det blir spel i vårt H 60-lag. Vi har kommit tvåa två år i rad, nu vill vi vinna. Sedan vill jag hejda min handicap-uppgång, jag är uppe i 5 nu. Något på 1 i handicap tycker jag låter bra, säger Gunnar.

Philip med utslaget på hål 3.

– Jag ska spela seriespel H 22. Kanske också Swedish Golf Tour här på Djupadal. Sen vill jag fortsätta spela så bra som jag gjorde förra året, det är det viktigaste, säger Philip som avslutade träningsrundan på 18:e hål med en birdie efter två! mäktiga slag med drivern, ett precist wedgeslag och en stabil putt.

Gunnar, Philip och Andreas tackade varandra för rundan och fortsatte därefter dagen i klubbhuset med säsongsplaneringen. Vem som vann den prestigefyllda rundan avslöjar vi inte här.