×

Wallenbergare först på menyn när Lilla Viks Golfrestaurang öppnar

Kommentarer inaktiverade för Wallenbergare först på menyn när Lilla Viks Golfrestaurang öppnar

Wallenbergare först på menyn när Lilla Viks Golfrestaurang öppnar

Vid årsskiftet tog Österlens Golfklubb över hela verksamheten på Lilla Viks Golfrestaurang, där förutom restaurangen även konferensverksamhet och bokning av boende ingår. Efter några intensiva ombyggnads- och planeringsveckor öppnar lunchserveringen måndagen den 25 mars.

Nu återstår inte många timmar innan restaurangdörrarna slår upp, hur är känslan?

– Jag känner glädje över att få sätta igång på riktigt och att möta allas förväntningar. Det ska bli superroligt, säger destinationsansvariga Ida Hornwall.

Personalen är på plats, kylar och frysar fyllda och den första veckomenyn är satt. Premiärlunchen bjuder på Wallenbergare med ärtor och brynt smör.

Ny kaffemaskin från Lavazza är en av nyheterna på Lilla Viks Golfrestaurang.

Varför just Wallenbergare, är det en personlig favorit?

– Det är en omtyckt rätt som faller många i smaken, inklusive mig själv, svarar kocken Linus Hornwall, som tillsammans med Anders Hopf och Felix Lorenzo kommer göra allt för att du och dina smaklökar ska vilja återkomma till golfrestaurangen.

I år har lunchbuffén ersatts av en lunchtallrik. Du serveras alltså dagens lunch på tallrik sittande vid bordet alla vardagar. Smör, bröd och sallad tar du själv vid salladsbuffén. 100:- kostar lunchtallriken och då väljer du mellan en dagens rätt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt.

Öppettiderna då?

– Lunchserveringen under vardagar har öppet mellan 11.30 och 14.00. På helgerna serverar vi en helgmeny. Framöver kommer vi även öppna en kiosk där vi serverar mackor, korv med bröd och kaffe, avslutar Ida.