×

Swedish Golftour på Österlen 13-15 juni

Kommentarer inaktiverade för Swedish Golftour på Österlen 13-15 juni

Swedish Golftour på Österlen 13-15 juni

I mitten av juni samlas 156 spelare från den nordiska senioreliten på Djupadal för att göra upp om PGA Championship Hosted By Ingelsta Kalkon, en av tävlingarna ingående i Swedish Golftour. Österlens Golfklubbs bidrag i tävlingen är 13-årige! William Wistrand som nyligen kom tvåa i U.S. Kids European Championship som avgjordes på skotska Royal Musselburgh utanför Edinburgh.

13-15 juni har du som publik möjlighet att följa med någon av bollarna och se riktigt bra golf på nära håll (inga rep skiljer spelare från publik) och samtidigt ge dig själv en härlig promenad bland de förföriskt vackra försommarvyerna på Djupadal. Dessutom helt kostnadsfritt. Ta den möjligheten!

Nordiska senioreliten utmanas av 13-åring från Österlens Golfklubb

I Skottland spelade William Wistrand tävlingen sju slag under par (71, 69 och 69) vilket gjorde att han sänkte sitt handicap från 2,7 till 1,7. Därmed rankas William för närvarande som Sverige bästa pojke född 2005.

– Egentligen är rankingen bara en siffra men det är kul att visa att jag är bra och bli belönad för det, säger William Wistrand, som fick spelet från tee till green att fungera extra bra i Skottland.

Under PGA på hemmabanan ska du spela mot seniorer. Förutom i KM där du sopade banan med alla, inklusive klubbens seniorer, har du tävlat mot seniorer tidigare?

– Nej, det har jag inte och det ska bli kul. Jag ska försöka spela så bra som möjligt och jag känner ingen press för att det är på hemmabanan, jag brukar inte känna press. I år har jag blivit bättre på att ta motgångar på banan. Pappa har lärt mig, och jag har insett, att jag inte kan spela golf om jag går omkring och gnäller på mig själv över mina misstag. Misstag kommer och det är bara att gå vidare och prestera bra vid nästa slag eller hål.

Något hål som du kan dra fördel av att det är din hemmabana?

– 4:an kanske, det är ett lurigt och kul hål som man kanske kan kapa något extra slag på. Greenen där är väldigt snabb, avslutar William som denna vecka är uttagen att tävla i Teen Tour Elit som avgörs i Nyköping.

William Wistrand. Bild från 2018.

Programmet för PGA Championship Hosted By Ingelsta Kalkon

11 juni – öppen träning
12 juni – Pro-am samt träning
13 juni – första rundan
14 juni – andra rundan
15 juni – tredje rundan som följs av prisutdelning under eftermiddagen

Sociala medier

I sociala medier använder vi följande hashtags för tävlingen: #swedishgolftour @swedishgolftour #osterlensgk #ingelstakalkon

Djupadal på Österlens Golfklubb.

Kontaktinformation

Österlens Golfklubb: Reception och kansli: info@osterlensgk.com +46 414 41 25 50
Klubbchef Österlens Golfklubb: Gustav Andersson gustav.andersson@osterlensgk.com +46 414 41 25 50
Ansvarig Swedish Golf Tour: Frida Bräster frida.braster@golf.se +46 8 622 15 65

Läs mer om PGA Championship Hosted By Ingelsta Kalkon >>