×

Nyhetsbrev vecka 45

Kommentarer inaktiverade för Nyhetsbrev vecka 45

Nyhetsbrev vecka 45

Toppbild Nyhetsbrev

Sjöstedt och Månsson vann Österlen lyser

80 deltagare spelade Österlen Lyser den gångna helgen och de som bäst bemästrade banan och vädret i Irish greensome var Richard Sjöstedt och Christian Månsson på 68 slag netto. På andra plats kom Tova Hatton och Hanna Hatton, också på 68 slag men med högre spelhandicap. Trea blev David Gölén och Bertil Borg på 69 slag.
Grattis alla deltagare, och tack till tävlingsledare Birgitta Forsström och Gunnar Hjelmer!
Sjöstedt och Månsson

Damgolfen tar ny sats med Åsa Nordh

Härligt att vi i år kan fortsätta att spela golf långt in på hösten. I onsdags var det nio damer som spelade den vanliga onsdagsgolfen, ytterligare 2 damer valde att spela, men utanför ”tävling”. Egentligen tävlar ingen av oss nu på hösten, vi har ingen tävlingsavgift och inga priser. Så man får tävla med sig själv, om man vill. Därför lyfter vi inte här fram några resultat längre. Det är nytt för oss damer att hålla på med onsdagsgolfen långt in på hösten, så vi har hittills följt herrarnas rutiner. Det betyder att ronderna har registrerats varje gång. Trots lägesförbättring och rättighet att torka av bollen, så kan det vara svårare att göra bra resultat. Det är ju till exempel ingen rull att tala om. Därför gör vi nu så, att följande onsdagar under hösten, kan man välja om man vill registrera sin rond eller ej.
Vill också här passa på att berätta att jag, Åsa Nordh, nu har blivit utsedd till ny ordförande för Damkommittén. Ett uppdrag som jag ser fram emot att ta mig an. Jag har varit med i Damkommittén i tre år. Övriga i Damkommittén: Britta Klingenstierna, Eva-Lena Forsberg, Ewa Ljunge och Anette Bienen, stannar kvar. Så jag känner mig rätt trygg i rollen som ordförande, vi är ju ett team som arbetar tillsammans. Vi välkomnar också en ny medlem till vårt team: Agneta Swedin-Lindvall. Naturligtvis kommer vi att sakna Britt-Mari på våra möten, men hon ska fortfarande hålla i en del aktiviteter för damer på klubben, så hennes erfarenheter och kännedom om klubben kommer att tas väl tillvara.
Det finns nu på Min Golf upplagt onsdagsgolf den 13 november på Lilla Vik, den 20 och 27 november på Djupadal. Den 4 december är det planerat för kanonstart med efterföljande lunch tillsammans med herrarna. Tanken är att man då också kan komma bara till lunchen! Vi återkommer med mer info.
Vi ses, damkommittén Åsa Nordh

43 herrar lirade veckans herrgolf

I onsdags fick vi återigen uppleva en härlig dag för höstgolf med bra golfväder. 43 herrar genomförde tävlingen. Några med mycket bra resultat:
I A-klassen segrade Sven Ehn med netto 69, följd av Peter Tageryd på 71, samt Per Borg, Anders Rudsvik, Erik Forsman och Bengt Wiktur – alla på 75.
I B-klassen segrade Kaj Eklund på netto 70, följd av Björn Odéen på 75, samt Kalle Krafft och Staffan Rauge på 77.
Efter spel och lunch hade vi prisutdelning för våra onsdagar under oktober månad (4 st). Det är glädjande att se att av 188 starter har vi 31 olika vinnare. Grattis till alla fina resultat och grattis till oss alla som tycker det är trevligt att spela golf tillsammans på våra onsdagar. Vi fortsätter med anmälan via Min golf så länge deltagarantalet överstiger 20 spelare.
Med glada golfhälsningar Kjell Pettersson – Österlens Golfklubb för Herrgolfen

Glöm inte klubbhuskvällen den 12 nov!

Den 12 november 18.30
Denna kväll bjuder Peppe Eng, Ronnie Hellström och Mats Andersson på underhållande anekdoter från deras aktiva år inom sport och television. Vi träffas i restaurangen och äter en bit mat och går därefter en trappa upp för att avnjuta kvällens show. Pris:125 kronor, allergier och önskemål om vegetariskt alternativ mejlas till: restaurang@osterlensgk.com.
Anmälan och betalning som vanligt via Min golf: http//:www. osterlensgk.com/boka-starttid/inloggning/
Vi är tacksamma för er anmälan i god tid och senast måndag den 11 november kl. 12.00, begränsat antal platser så först till kvarn.
Varmt välkomna till kvällar i gemenskap och klubbsamvaro!
Klubb- och medlemskommittén

Träna med Wistrand Golf i vinter

Vi har byggt upp en inomhusstudio där du under vintern kan ta lektioner med någon av våra tränare. Där finns den senaste tekniken i form av höghastighetskameror, svinganalysprogram och Flightscope. Lektionspriser >>
Custom fitting
Custom fitting är en utprovning för att skräddarsy klubbor efter just dina förutsättningar. Genom att ta hänsyn till dina fysiska förutsättningar, teknik och önskemål om hur du vill slå bollen gör vi varenda klubba i din bag till din favoritklubba. Det finns även möjlighet att skräddarsy din putter där vi har verktyg som mäter hur du rör din putter och vilken modell som passar din teknik bäst. Vi har redan fått in klubbnyheter inför 2020 för custom fitting i studion från Titleist, Callaway, Ping och Cobra.

Lediga skåp för uthyrning

Det finns ett antal lediga förvaringsutrymmen för uthyrning. På Lilla Vik (i källaren) kan du årshyra en gallerbox för 175 kr och på Djupadal finns ett par lediga skåp i damernas omklädningsrum som kostar 300 kr/år.
Mejla kansliet info@osterlensgk.com om du har intresse.

Mörkerscramble på Korta Vik 15 november

Mörkergolf -2

Jul och nyår

Jul på Djupadal
Under tre tillfällen i december, 6, 13 och 14 december, erbjuder vi en julbordsinspirerad meny i fem serveringar som avslutas med ett välmatat gottebord framför brasan.
Boka via restaurang@osterlensgk.com
Nyårsmeny för avhämtning
I år kommer vi även att erbjuda en nyårsmeny för avhämtning, anmäl ditt intresse redan nu till restaurang@osterlensgk.com
julmiddag

Aktuella öppettider för banorna

Djupadal
Djupadals golfbana, inklusive range och puttinggreener, är stängd för underhåll 14/10-17/11. Övningsområdet är dock öppet. Banan öppnar åter 18/11 och håller sedan öppet tills vidare.
Lilla Vik
Lilla Viks golfbana stänger för säsongen 18/11, sista dag för öppethållande 17/11. Korthålsbanan Korta Vik är öppen året runt.
Hösterbjudande nov-19-1

Kontakt och öppettider till Österlens GK

Reception och shop på Lilla Vik samt lektionsbokning
Öppet vardagar 09.00-14.00. Lördagar, söndagar och helgdagar 09.00-13.00.
Tel: 0414-482554. E-post: info@wistrandgolf.se.
Lilla Viks Golfrestaurang
Öppet alla dagar med dagens lunch 11.30-14.30. Bistromeny 11.30-15.30.
Tel: 0414-27000. E-post: restaurang@osterlensgk.com.
Reception och kansli på Djupadal
Öppet vardagar 08.30-15.30. Lördagar, söndagar och helgdagar stängt.
Tel: 0414-412550. E-post: info@osterlensgk.com.
Café Djupadal
Stängt, öppnar åter 18 november och har då öppet måndag till fredag 09.00-15.00 med dagens lunch och fika. Tel: 0414-27000. E-post: restaurang@osterlensgk.com.
Kioskerna efter hål 9 håller öppet när banorna är öppna
Lilla Vik: Alla dagar 8.30-15.30.
Djupadal – Tap Inn: måndag-fredag 09.00-15.30, lördag-söndag 09.00-16.00.
Boende och konferens på Österlens GK – Lilla Vik
Tel: 0414-27000. E-post: boende@osterlensgk.com + konferens@osterlensgk.com.