×

140 juniorer tävlade på Lilla Vik

Kommentarer inaktiverade för 140 juniorer tävlade på Lilla Vik

140 juniorer tävlade på Lilla Vik

Allt fler tjejer och killar hittar till klubbens juniorverksamhet. Flera av dem har nu kommit till den nivå där de är ute och spelar juniortävlingar runt om i både Skåne och övriga landet. Förra helgen var vi själva på Österlens GK värdar för tävlingarna Teen Tour First (bruttotävling utan hcp för spelare mellan 13-21 år) och Rookie Touren (nettotävling med hcp för spelare under 13 år och upp till 21 år). Båda tävlingarna avgjordes på Lilla Vik och det blev en händelserik tävlingsdag med bra spel, två HIO:s och där spelet i Rookie Touren avbröts p.g.a. åska.

140 juniorer tävlade bland äppellundarna på Lilla Vik.

Till Teen Tour First var det 50 anmälda varav Linnea Kristiansson och Ben Hatton representerade Österlens GK. Till Rookie Touren var det 89 anmälda och från Österlens Golfklubb tävlade Selma Kristiansson, Julia Johansson, Desirée Lindqvist, Hanna Hatton, Tilda Wistrand, Wictor Johansson och Oliver Längerberg.

Tilda gillar första nio mer än sista

Innan start träffade vi Tilda Wistrand som har spelet Lilla Vik många gånger. Hon utstrålade lugn inför sin start i Rookie Touren.

– Jag har spelat Matchligan tidigare så jag är lite van att tävla. Jag gillar första nio hålen mer än de sista nio, säger Tilda Wistrand innan hon knatar upp till första tee.

Tildas mamma jobbar till vardags bl.a. med att utveckla klubbens juniorverksamhet. Under dessa juniortävlingar hade hon rollen som tävlingsledare.

Tävlingsledare Ann Wistrand och Philip Lindström höll ordning på alla spelsugna juniorer.

– Det är kul att så många av våra juniorer nu kommit till den nivå att dom tävlar. Vi har fått in flera nya juniorer till klubben i år. Målet är att även dom nya ska jobba sig uppåt i stegen och utvecklas så att dom kan och vill tävla framöver, säger tävlingsledare Ann Wistrand.

Tilda Wistrand (överst till vänster), Hanna Hatton (överst till höger), Desirée Lindqvist (nederst till vänster) och Selma Kristiansson (nederst till höger)  –  fyra av klubbens duktiga juniorer. Foto Ann Wistrand.

Tova Hatton spelade Teen Tour Future på Ystad Golfklubb och William Wistrand spelade Teen Tour Elite i Mora så dessa båda juniorer deltog inte vid tävlingarna på Lilla Vik denna gång.

”Jag ger inte upp”

16-åriga Matilda Svensson tävlade i Teen Tour First och representerade Hinton GK. Vi träffade henne strax efter det att hon hålat i på 18:e.

Hur har det gått idag?
– Sådär, det var tufft med vinden så man visste inte riktigt var bollen hamnade. Men 3:an och 9:an gick riktigt bra, säger Matilda Svensson.

Vilken är din styrka som golfspelare?
– Jag ger inte upp utan fortsätter kämpa även om det skulle gå dåligt, avslutar Matilda Svensson.

Som synes av resultatlistan nedan spelade Matilda till sig en fin andraplats före hemmaspelaren Linnea Kristiansson. Vann klassen gjorde Ellen Amilon från Sjöbo GK.

golf
Matilda Svensson, här med pappa Markus.
Här ser du topp 3 placeringarna från Teen Tour First samt Rookietouren:
Teen Tour First Tjejer
1:a Ellen Amilon Sjöbo GK
2:a Matilda Svensson Hinton Golf Ckub
3:a Linnea Kristiansson Österlens Golfklubb
Teen Tour First Killar
1:a Fabian Holmqvist Lunds Akademiska Golfklubb
2:a Adam Sjökvist Allerum Golfklubb
3:a Maximilian Björnström Ljunghusens Golfklubb
Rookietouren Tjejer
1:a Moa Lindgren Bokskogens Golfklubb
2:a Nellie Berg Rya Golfklubb
3:a Hanna Hatton Österlens Golfklubb
Rookietouren Killar
Spelades inte klart p.g.a. åska.
 
Det gjordes även två HIO under tävlingarna på Lilla Vik – grattis Adam och Leo!
Adam Sjökvist (Allerum GK) gjorde HIO på hål 16 och Leo Kadzioka (Hinton GK) på hål 7.