×

Nyhetsbrev vecka 6

Kommentarer inaktiverade för Nyhetsbrev vecka 6

Nyhetsbrev vecka 6

Toppbild Nyhetsbrev

Söndag är sista dag att lämna motioner till Vårmötet

Den 4 april håller Österlens Golfklubb sitt traditionella Vårmöte. Vi påminner om föreningens stadgar som säger att motioner till höst- och vårmötet ska vara styrelsen tillhanda senast åtta veckor före respektive möte. M.a.o sista dag att inkomma med motioner till Vårmötet 2021 är i morgon den 7 februari. Inkomna motioner (hittills har en motion inkommit) och övrig information inför Vårmötet hittar du här >>

Österlen women padel league – fulltecknad efter 24 timmar

Padelvågen sköljer över landet. När Österlens Golfklubb tillsammans med initiativtagare Emilia Almqvist presenterade Österlens första seriespel tog det mindre än 24 timmar innan serien på max tolv lag var fulltecknad.
– Det finns seriespel i grannkommuner så jag tog saken i egna händer och kontaktade Österlens Golfklubb. Jag är glad över responsen och att vi nu tillsammans fixar en serie. Jag visste att det fanns ett visst intresse men att vi skulle fylla hela serien så snabbt hade jag inte trott – kul! Jag längtar tills vi drar igång den 5 april, säger Simrishamnstjejen Emilia Almqvist (bilden nedan) som började spela padel förra året!
– Såklart jättekul med det stora intresset för en damserie i padel. Detta ligger dessutom helt i linje med klubbens arbete för en mer jämställd verksamhet och som även grundar sig i Svenska Golfförbundets vision 50/50. Faller detta väl ut kör vi en höstserie också, säger Joachim Orrenius från Österlens Golfklubb.
Spelschema, resultat och övrig information om Österlen women padel league hittar du här >>
image0 (1)

Information om beskärning av äppelträd

Hur många äppelträd som pryder våra två banor är det ingen som riktigt vet. Att det rör sig om flera hundra är lika säkert som att dom är väldigt viktiga för miljön, den ekologiska mångfalden och det intryck av skönhet som banorna ger.
Fruktträd är hela Österlens signum och det gäller även för vår golfklubb. Vad vore t.ex. hål 9 på Lilla Vik utan äppelträd? För att inte tala om stora delar av Djupadal, som är byggd på en gammal fruktodling. Många av träden är gamla. Nyplanteringar är gjorda, men till stor del med magert resultat. Äppelträd måste skötas för att växa sig vackra och ge frukt. P.g.a. resursbrist har beskärningar och skötsel de senaste åren inte kunnat utföras i tillräcklig omfattning. Därtill har det under denna vinter skett omfattande angrepp av harar som gnagt bark på runt 100 träd. Detta bekymmersamma läge för äppelträden har Frivilliga arbetsgruppen tagit sig an. Vi har under tisdagsförmiddagar monterat skyddande nät runt c:a 130 träd. Vi har också beskurit minst 200 träd på Djupadal. Vi ska även beskära på Lilla Vik. Du som läser detta kanske har sett spåren av oss på Djupadal. Vi har blivit rådda att lämna klippta grenar och kvistar kvar på marken. Då får hararna den föda dom så hett eftertraktar, och låter bli att gnaga på själva träden. Detta verkar ha lyckats då inga nya trädangrepp skett och att man kan se gott om gnagda kvistar under träden. Så om du tycker att det ser slarvigt ut, så vet du nu varför kvistarna ligger kvar. Allt kommer att samlas in i vår. Förmodligen under städdagarna.
Om du skulle vilja vara med och beskära så är du välkommen. Vi jobbar varje tisdag kl. 9-12. Sen samlas vi för genomgång och fika, som klubben bjuder på. Under vintern har vi varit 5-10 personer. Under sommaren det dubbla. Nästa tisdag den 9/2 är vi på Djupadal, samling utanför maskinhallen kl. 9. Tisdagarna därefter ägnar vi oss åt Lilla Vik. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi lär oss under arbetets gång.
Vill du veta mer kontakta:
Frukträdsbeskärning: Hasse Karlsson, 0760-649 564, hkrk09@gmail.com
Frivilliga arbetsgruppen (bilden nedan): Sten Alm, 0708-675 930, sten.alm@telia.com
Äppelträdsbeskärargänget

Vill du köpa en fotobok om Frivilliga arbetsgruppen 2020?

Kjell Pettersson har sammanställt en mycket fin och omfattande fotobok om Frivilliga arbetsgruppen 2020. Boken innehåller gott om både text och bilder. Det finns ett blädderexemplar i klubbhuset på Djupadal. Där finns också boken att köpa för det subventionerade priset 100 kr.
Fotobok (3)

Appar – några tips

För ankomstregistrering och bokning av tider rekommenderar vi appen ”MinGolf Bokning” (MGBokning) från Svenska golfförbundet.
Är du sedan intresserad av att föra scoren digitalt och även få hjälp med avstånd och hinder finns flera alternativ. ”Golf game book” är en app som samarbetar med ”MinGolf Bokning” se denna länk: https://golfgamebook.com/sv/boka-med-mingolf-bokning/
Appen Caddee, som även är företaget som tillverkar våra banguider, är också ett alternativ. I länken nedan finns ett erbjudande från dem:
https://www.caddee.se/wp-content/uploads/2021/02/CaddeeApp_info_till_klubb.pdf?v_id=Nzc5VTg2UzExMTc4&upls=VVBNLjUyODY=

Kontakt och öppettider

Reception och kansli på Djupadal
Öppet måndag-fredag 09.00-14.00.
Tel: 0414-412550. E-post: info@osterlensgk.com.
Café Djupadal
Öppet alla dagar 09.00-15.30. Lunch 11.30-15.00. Obemannad kiosk Tap Inn efter hål 9 öppen alla dagar 10.00-15.30. Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com.
Reception och shop på Lilla Vik
Stängt, öppnar till våren. Tel: 0414-482554. E-post: info@wistrandgolf.se.
Lilla Viks Golfrestaurang
Stängt, öppnar till våren. Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com.
Boende och konferens på Lilla Vik
Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com.