×

Nytt kök och och laddad personal – Lilla Vik är redo

Kommentarer inaktiverade för Nytt kök och och laddad personal – Lilla Vik är redo

Nytt kök och och laddad personal – Lilla Vik är redo

Under vintern har köket i Lilla Viks Golfrestaurang totalrenoverats. Nytt golv, nya väggar och förändrad planlösning. Vi tittar in i köket dagarna före säsongsöppningen som sker den 9 april. Vårsolen blänker i kökets rostfria ytor och hela köket är skinande rent.

– Den största planmässiga förändringen är att disken, som tidigare var en flaskhals, flyttats. Det ger oss större utrymme och möjliggör att vi kan jobba effektivare. Tidigare såg gästerna i kön dessutom rakt in på disken vilket inte var så trevligt. Vi har även bytt avlopp, rör och lagt in ny el – helt enkelt en välbehövlig totalrenovering av köket, säger klubbens chefskock Linus Hornwall.


Linus Hornwall (bild tagen på Djupadal).

Några nyheter i kökets maskinpark?
– Ja, ny grill och ny degblandare. Sen har vi en annan fritös med dubbel kapacitet jämfört med den tidigare, fortsätter Linus.

”Det har varit roligt och intressant att hjälpa till med detta”

Bernt Dahlqvist är klubbens multikompetente vaktmästare. En sån där händig person som alla vi med tummen mitt i handen önskar ha som vän. Bernt har varit med under hela renoveringsprocessen.
– Först flyttade vi ut alla maskiner och sedan rev vi golv och väggar. När golvläggarna gjort sitt reglade vi upp nya väggar, satte upp skivor och kaklade, berättar Bernt.

Alla köksmaskiner är nu på plats och fullt fungerande igen. Så här timmarna innan restaurangen säsongsöppnar återstår endast en del finlir. Ett par hyllor i baren ska upp.
– Det har varit roligt och intressant att hjälpa till med detta. Men det är också skönt att det nu är klart, avslutar Bernt Dahlqvist, och skruvar fast en guldfärgad hylla.

Bernt Dahlqvist är klubbens vaktmästare.

Smörrebröd på Café Djupadal

Både i matsalen och på uteplatsen är avstånden mellan borden utökade så att gästerna kan äta på ett smittsäkert sätt. Restriktionerna enligt Folkhälsomyndigheten kvarstår, fyra gäster vid varje bord gäller (både inne och ute) och alla beröringsytor desinficeras regelbundet. Vill du ändå inte äta i matsalarna eller på våra uteplatser går all mat att beställa som take away. Ring 0414-27000 och beställ, och givetvis kan maten levereras ut till din bil om du önskar.

– Nästa vecka håller vi Café Djupadal stängd måndag till torsdag. Sen öppnar vi åter på fredag den 16 april med ett nytt koncept. Då börjar vi med smörrebröd och bygger framöver på smörrebrödsmenyn med två maträtter – en fiskrätt och så kommer klassikern köttbullar med gräddsås och potatis att finnas på Djupadals meny. Djupadals öppettider kommer då att vara 09.00-16.00 alla dagar, berättar Linus.

Ingen dagens rätt på Café Djupadal alltså?
– Nej, vi kan inte erbjuda allt till alla på båda ställena, utan vi hoppas kunna locka flera gäster till Djupadal med smörrebröds-konceptet avslutar Linus Hornwall.

Kvällsöppet i Lilla Viks Golfrestaurang

Lilla Viks Golfrestaurang är från och med den 9 april öppen alla dagar 09.00-16.00. Lunchen serveras mellan 11.30-15.00. Kiosken efter hål 9 är öppen alla dagar 09.00-16.00. Från och med den 9 april checkar många av våra paketgäster in. Restaurangen på Lilla Vik kommer därför även att vara öppen kvällstid framöver. Kvällens meny måste förbokas dagen innan. Menyerna hittar du som vanligt på denna sida >>

Varmt välkommen – vi är redo att ta emot dig!