×

Tävlingskommittén kickar igång säsongen

Kommentarer inaktiverade för Tävlingskommittén kickar igång säsongen

Tävlingskommittén kickar igång säsongen

Inställda och uppskjutna tävlingar. Restriktioner hit. Restriktioner dit. Tävlingsförbud. Klubbens Tävlingskommitté har haft ett minst sagt utmanande år bakom sig. Till slut kom det efterlängtade beskedet att vi fr.o.m. den 1 juni får börja tävla igen. 

Äntligen kunde Tävlingskommittén börja detaljplanera och ta tag i alla praktikaliteter inför tävlingssäsongen som nu alltså kan starta. 

Tävlingskommittén träffades nyligen på Djupadal för att styra upp tävlingssäsongen. På plats var Christina Yngvesson Truedsson som är kommitténs ordförande, Margaretha Trollestad, Annika Månsson, Ann Wistrand och Mikael Törnberg (adjungerad). I Tävlingskommittén ingår även Gunnar Mueller och Kjell Pettersson.

Många frågor att ta ställning till

Frågor huruvida kanonstart eller löpande start ska gälla vid tävlingar står på dagens agenda. Kommittén ska även ta beslut hur lunchserveringar och prisutdelningar ska ske i samband med tävlingarna. Men först går kommittén igenom tävlingsprogrammet och uppdaterar regler och vem som är tävlingsledare för respektive tävling. Antal reserverade starttider stäms av. Likaså behöver Linus och gänget som ansvarar för restaurangen veta hur många deltagare som de olika tävlingarna har för att kunna bedöma antalet lunchgäster och förbereda för det.

– Vi tar också beslut kring styrningar och policys för alla återkommande tävlingar som klubbens olika grupperingar arrangerar. Det gäller att balansera detta rättvist så att även alla medlemmar som inte tillhör någon särskild grupp också har möjlighet att spela. Tillsammans med Wistrand Golf utbildar vi även tävlingsledare, säger Christina Yngvesson Truedsson.

Margaretha Trollestad är ansvarig för frågor kring regler och hcp. Dessa frågor hanteras också av Tävlingskommittén.

– De nya reglerna kring hcp verkar ha landat väl hos våra medlemmar. En och annan behöver hjälp med att justera sitt hcp, upp eller ner, efter att ha gjort ett speluppehåll. I övrigt får jag inte så många frågor, säger Margaretha Trollestad.

Efter ett par timmar avslutas mötet på Djupadal. Resultatet av besluten är följande.

Gunnar Mueller tar sig ur en bunker under en av fjolårets tävlingar. Från och med i morgon är det fritt fram för tävlingar igen.

Tävlingar tillåts 1 juni!

Fr.o.m. den 1 juni är det åter tillåtet att tävla i klubb- och distriktstävlingar. Samma datum tas även de nu gällande tillfälliga ordningsföreskrifterna bort. Klubbens Tävlingskommitté har därav beslutat att följande gäller för spel på våra banor fr.o.m den 1 juni.

  • Alla bunkerkrattor är åter på plats så att du kan kratta och göra fint efter ditt besök i sanden. Därmed gäller inte längre lägesförbättring i bunkrarna. 
  • Valfritt att ta flaggan ur hål. Bussningarna som gjort hålen grundare kommer att tas bort.
  • Aktuellt tävlingsprogram hittar du som vanligt i klubbens kalendarium >>och i Min Golf Tävlingar >>där du även anmäler dig till tävlingarna.
  • Alla tävlingar arrangeras enligt det ordinarie regelverket vilket bl.a. innebär att du innan ronden byter scorekort med spelare i bollen och efter ronden signerar scorekortet innan det lämnas till tävlingsledningen för scoreinmatning.
  • För att du ska få korrekt och rättvis hcp är det viktigt att du registrerar alla dina ronder. Både de bra ronderna, och de mindre bra.
  • Alla tävlingar sker tills vidare med löpande start. Kanonstart kan komma att tillåtas fr.o.m. den 1 augusti.
  • Information om prisutdelning eller var priserna ska hämtas ges i samband med varje enskild tävling.

Dessa lättnader för tävlingar gäller förutsatt att inga nya råd och rekommendationer kommer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet eller regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta den 1 juni. Läs mer här på golf.se >>