×

En runda damgolf i sommarvärmen

Kommentarer inaktiverade för En runda damgolf i sommarvärmen

En runda damgolf i sommarvärmen

Fler och fler upptäcker damgolfen på Österlens GK. Under onsdagens eftermiddagsrunda gick vi med i några av bollarna och tog pulsen. Förutom en välkomnande och trevlig atmosfär bjöds det även på en hel del bra golf.

27 damer till spel
Till dagens (den 29 juni) Damgolf var 22 spelare (elva i A-klassen och lika många i B-klassen) anmälda, plus ytterligare fem som denna gång valt att spela sällskapsrunda utom tävlan. Det Österlenska sommarvädret ramade in de 27 damerna då de peggade upp på första tee på den välskötta Djupadalsbanan. Oftast spelar damerna onsdagsgolf på förmiddagarna vilket lockar ännu fler deltagare.

I första boll spelade Britta Klingenstierna och Ann Zimmerman. Britta har varit medlem sedan 2007. Ann är en av många nya medlemmar som anslutit till klubben i år. 

– Att spela damgolf är ett bra sätt att lära känna folk i klubben, säger Ann Zimmerman innan hon trycker iväg bollen från ettans tee. 

Långa svårspelade hål 1 tog ut sin rätt och så pratar vi inte mer om det hålet. På tvåan tar Ann gruvlig revansch tack vare ett utslag till vänstra delen av fairway följt av ett suveränt inspel. En stabil putt och birdie i protokollet. Därefter par på både trean och fyran. Stark inledning!

Birdieputt för Ann på tvåan efter det fina inspelet. Par för Britta på detta hål.

– Så är det när man kommer oförstörd till en ny bana, skojar Ann som till slut spelade till sig en fin andraplats i A-klassen. Britta slutade denna gång sjua i B-klassen. 

Två bollar bakom Ann och Britta spelade Margaretha Trollestad, Lizzy Claesson och Christina Sneitz Rundqvist som även hade sällskap av dvärgpinschern Pumpkin (Christinas hund).

Pumpkin hängde med bra i speltempot tack vare sina snabba ben.

Alla tre spelade i A-klassen där Margaretha lyckades bäst genom en tredjeplats. Resultaten från Damgolfen hittar du som vanligt i Min Golf tävling. Det är också där du anmäler dig till nästa Damgolf som den kommande veckan spelas på Lilla Vik. Häng med du också!

Christina Sneitz Rundqvist, Lizzy Claesson och Margaretha Trollestad spelade tillsammans i dagens tredje boll.

Damgolfen på Österlens GK har som målsättning:

  • Att skapa en god gemenskap inom klubben.
  • Att våra golfbanor skall vara en trevlig mötesplats, där träning, spel och samvaro är lika viktigt.
  • Att öka intresset för golfspel med andra medlemmar och att knyta nya kontakter.
  • Att alla damer kan vara med och spela utan tidigare tävlingserfarenhet.
  • Att stimulera damer att höja sin spelstandard.

Damgolfen på Österlens GK har en egen sida på hemsidan där du bland annat hittar information om onsdagsgolfen, träningar och seriespel. Du hittar sidan här >>

Facebook och nyhetsbrev
Uppdaterad information om damgolfen kommer fortlöpande att ges via nyhetsbrev från Österlens GK samt i Facebookgruppen Damer Österlens Golfklubb där du även kan hitta golfkompisar att spela med. Leta upp gruppen på Facebook och ansök om medlemskap, så fixar vi det. Känn dig varmt välkommen att delta i våra aktiviteter på Österlens Golfklubb!

Klubben skickar varje vecka ut ett nyhetsbrev via e-post. Dessutom har Damgolfen ett eget nyhetsbrev som skickas ut då och då. Mejla kommunikation@osterlensgk.com om du vill anmäla dig till dessa nyhetsbrev.