×

26 tuffingar spelade Marathongolfen på Djupadal

Marathongolf
Kommentarer inaktiverade för 26 tuffingar spelade Marathongolfen på Djupadal

26 tuffingar spelade Marathongolfen på Djupadal

Efter en del avbokningar var det ändå 24 spelare som fullföljde tisdagens tuffa marathongolf som spelades på Djupadal. Tre varv i strålande sommarväder, 54 hål på samma dag. Några av tuffingarna kom från Sölvesborg och hade aldrig tidigare spelat Djupadal. De gjorde det bra men totalsegern tog en hemmaspelare hand om.

”Usch, det här blir en utmaning!”

Uret på klubbhuset närmar sig 06.00, starttiden för Marathongolfens första boll. Det är helt vindstilla. Ivrigt fågelkvitter och ljudet av något motordrivet från maskinhallen är de enda ljuden som hörs. I boll nummer två spelar Christer Hultman (Sölvesborgs GK), Michael Ageli (Tomelilla GK) och Lars Håkansson Sölvesborgs GK.

Christer Hultman, Michael Ageli och Lars Håkansson spelade tre rundor tillsammans.

– Usch, det här blir en utmaning. Vi var några från Sölvesborg, bland andra Micke Törnberg och Anders Torstensson, som trissade varandra till att ställa upp, säger Christer Hultman när han med viss bävan plockar fram drivern på första tee.

Alla tre i boll nummer två kom iväg en bra bit på första fairway. Christers andra slag imponerade. Bollen landade i slänten bara några meter innan green. Efter en okey chip följt av två puttar noteras ett par i Anders scorekort på banans erkänt svåra öppningshål. Bra gjort, särskilt med tanke på att detta var hans premiärrunda på Djupadal. Trion kämpade på under dagen och alla tre fullföljde tävlingens 54 hål. Resultatmässigt lyckades Lars Håkansson bäst av de tre genom en 5:e plats totalt.

Phil Jones såg till att spelet flöt på ute på banan.

Förhoppningsvis arrangerar vi fler marathongolf

Tre damer deltog – Bonita Reiman, Margaretha Trollestad (tävlingsledare) och Birgitta Forsström Hjelmér.
– Vi kämpade på i värmen med glada tillrop. Jag är nöjd med tävlingen och förhoppningsvis blir det en uppföljning. Men då måste vi vara fler som spelar, säger Margaretha Trollestad.

Bonita Reiman, Margaretha Trollestad och Birgitta Forsström Hjelmér.

Ultraräven Karl vann Marathongolfen

Vem lyckades då bäst med att hålla fokus under alla 54 hål och ta hem totalsegern? Jo, Karl Berglund (Österlens GK) med 221 slag. Tvåa kom Johan Rönndahl (Sölvesborgs GK) med 222 slag och trea Birgitta Forsström Hjelmér (Österlens GK) med 223 slag.

Grattis Karl, hur mår kroppen efter de 54 hålen?
– Stort tack! Kroppen har känts bra. Riktigt hungrig morgonen efter men en stadig fiskburgare på Buhres med Cola gjorde susen. Allra helst hade jag legat i hängmattan och myst hela dagen men det har varit en fullspäckad dag med hämtning och lämning av barn på läger, styrelsemöte, jobb och fix i hamnen inför morgondagens vågprognos, säger Karl Berglund som även är en inbiten surfare.

Tre rundor på samma bana och samma dag, hur upplevde du det?
– Jag hade aldrig spelat 54 hål så det var en kul utmaning och jag hade väldigt trevligt sällskap med Nicklas Borgman (Sölvesborgs GK) och Tomas Carlsson (Sölvesborgs GK) så vi hade en fin dag tillsammans. Det var intressant att spela alla hål tre gånger. Inför sista rundan kunde jag äntligen välja rätt klubbor till varje slag.
Något särskilt i ditt spel som du är nöjd med?
– Puttningen och närspelet. Greenerna är otroligt fina och under tävlingen fungerade puttningen så det var skönt.
Karl Berglund under Swiss Alpine Ultra (80 km på 3000 m höjd).
Någon nämnde att du tränar och tävlar annat och är van vid fysiska utmaningar.
– Haha. Jag är en gammal ultraräv så jag har lärt mig att älska uppförsbackar och stå ut med smärta. När man vaknar upp på morgonen och vet man att man ska spela 54 hål får man anpassa huvudet efter det. Första 18 blir uppvärmning, andra rundan en transportsträcka och sedan gäller det att ha kraft kvar till sista 18. Man vet aldrig om man håller vilket är det som är kul med uthållighetssporter men igår toppade jag på hål 46-54 och spelade på banans par och satte två av dagens tre birdies på sista 9 så det var skoj, avslutar Karl Berglund.