×

Populärt sommarlovsläger på Österlen

Kommentarer inaktiverade för Populärt sommarlovsläger på Österlen

Populärt sommarlovsläger på Österlen

Förra veckans sommarlovsläger lockade nära 70 barn och ungdomar till Österlens Golfklubb. Fyra timmar golf under fyra dagar i strålande sommarväder. Vad kan vara bättre än det? Möjligen då denna veckas sommarlovsläger som startar i morgon tisdag. Vi gjorde en avstämning med Wistrand Golf som ansvarar för de populära lägerveckorna.

Åtta ledare håller ihop fem grupper

Förra veckans yngsta deltagare var endast fem år och den äldsta 17 år. Förutom åldersskillnaden var det såklart även stor skillnad på deltagarnas nivå vad gäller golfen. Några har under tio i hcp och andra spelar upp för grönt kort. De allra yngsta ingår i konceptet ”Golfkul” där leken är i fokus.
– Vi anpassar grupperna och tar då hänsyn till både ålder och hur långt man kommit i sin golf. Vi delar in deltagarna i fem grupper som våra åtta ledare håller ihop på ett suveränt sätt, säger Ann Wistrand och räknar upp tränarna och ledarna Philip, Andreas, Gunnar, Anton, Emilia, Ida, Ellen och Frank.

Sommarlovslägret har tillgång till hela anläggning, både på Djupadal och Lilla Vik.
– Det är en fantastisk anläggning vi har med Korta Vik, närspelsområdet på Djupadal, rangerna och puttinggreenerna. För många spelare händer det jättemycket positivt med golfen när de tränar fyra timmar per dag under det fyra dagar långa lägret, säger Ann Wistrand.

”Glädjen för golfen är det viktigaste”

När vi frågar Ann vad som är det bästa med sommarlovslägret är det ändå inte golfanläggningen hon nämner.
– Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser hur deltagarna peppar och hejar på varandra. För de små är det viktigt att golfen inte blir för prestationsinriktad. Glädjen för golfen är det viktigaste och jag blir så glad när jag ser glädjen hos barnen och ungdomarna, avslutar Ann Wistrand.

Efter lunch i morgon går nästa sommarlovsläger igång med ett stort gäng barn och ungdomar som under fyra dagar får ägna sig åt det roligaste som finns.

De härliga bilderna här i blogginlägget har tränarna/ledarna Ida Ekstrand och Emilia Collowin tagit.