×

Bildspecial: KM i padel

Kommentarer inaktiverade för Bildspecial: KM i padel

Bildspecial: KM i padel

Efter veckor av underbart sommarväder med medelhavsvärme och sol dök det lagom till padel-KM upp ett väderomslag med både kastvindar och hotande regnskurar. Skurarna höll sig på avstånd men blåsten var stundtals mycket närvarande när spelarna i mixed-klassen var första paren ut under årets KM i padel.

Endast två lag var anmälda i mixed. För enkelhetens skull hette båda finallagens spelare Mia och Joakim. Vad är oddset på det? Makarna Vilson mot makarna Nideborn. Vilson tog en tidig ledning med 2-0 i första set men Nideborn kom snabbt ifatt och kunde till slut vinna relativt enkelt i två raka set.

Mixedfinalens deltagare. Mia och Joakim Nideborn vs Mia och Joakim Vilson.

Damklassen ställdes in p.g.a. för få deltagare men i herrklassen ställde åtta lag upp som delades in i två grupper. Till final från grupp 1 tog sig Joakim Nideborn och Björn Berglund som i finalen ställdes mot Jon Jonung och Jan Bengtsson från grupp 2. I en jämn match lyckades Nideborn/Berglund till slut vinna med setsiffrorna 2-1. Joakim Nideborn, som för övrigt var tävlingsledare, vann alltså både mixed- och herrklassen.

Joakim Nideborn och Björn Berglund vann herrfinalen över Jan Bengtsson och Jon Jonung.

Grattis klubbmästarna Mia och Joakim Nideborn (mixed) samt Joakim Nideborn och Björn Berglund (herr)! Och tack Joakim för ditt engagemang som tävlingsledare!

Här följer en bildcollage från årets KM i padel.