×

Nyhetsbrev vecka 34

Kommentarer inaktiverade för Nyhetsbrev vecka 34

Nyhetsbrev vecka 34

Toppbild Nyhetsbrev

Information #3 om byggplanerna på Lilla Vik

Kära medlemmar,
Styrelsen har sedan Vårmötet den 6 juni skickat ut två informationsbrev om de alternativa möjligheter vi har vad gäller byggnationsplanerna på Lilla Vik (se hemsidan under fliken Klubben/styrelsen/inför höstmötet 2021). Utgångspunkten för styrelsens arbete har naturligtvis varit de beslut som medlemmarna fattat på våra årsmöten. I det första informationsbrevet berättade vi mer övergripande om de utmaningar och möjligheter vi står inför angående verkstad och maskinförråd, samt uthyrningslägenheter/hotellrum till våra gäster. Det andra informationsbrevet fokuserade mer på olika möjligheter att hantera problemen med nuvarande verkstadsbyggnad/maskinhall.
Detta tredje informationsbrev vill istället kortfattat presentera tankar om vårt önskemål av att möta våra gästers behov av boende, och ett resonemang om vad detta innebär för ekonomiska möjligheter och åtaganden.
Varför? Golfpaket är eftertraktat av många golfare. Att bo-äta-spela på banan efterfrågas i allt större utsträckning. Tittar man ut i landet så visar det sig att klubbar med boende på banan med helpensions-erbjudande genererar ett bra överskott till klubben. ÖsGK med sin långa spelsäsong torde inte utgöra något undantag. I första hand handlar det inte om att öka greenfee spelet utan att klubben äger hela kedjan av boende, mat och greenfee. Förutom ett ekonomiskt tillskott ger det även nytta till medlemmarna då restaurang och kiosk kan hållas öppen en större del av dagen och säsongen. En utökning av övernattningsmöjligheterna innebär dessutom bättre arbetsmiljö för våra anställda i restaurang och kiosk då en större volym ger utrymme för fler anställda, bättre planeringsförutsättningar och mindre risk.
Var? En möjlig placering av en hotelldel på totalt 350 kvadratmeter är enligt ursprungligt förslag i direkt anslutning till restaurangen. Mao i anslutning till restaurangträdgården och där en mindre del av uteserveringen idag är under tak. Ett alternativ till denna placering är, om vi väljer att inte avyttra den befintliga tomten för verkstad och maskinförråd, att istället bygga hotelldelen där.
Kostnad? En grov kostnadskalkyl baserat på en byggkostnad på cirka 9 miljoner för en 350 kvm stor hotelldel och en halv miljon i inventarier, en avskrivningstid på 25 år för byggnad och 7 år för inventarier ger det en årskostnad på cirka 0,7 kr. Sett till den beläggning vi haft de senaste åren, pandemi till trots, räknar vi med en total intäkt på cirka 1,5 miljoner. Alltså ett beräknat netto på 0,8 miljoner kr före finansiella kostnader. Till detta kommer ökade intäkter från restaurang och green-fee på minst lika mycket.
Frågetecken? Som vi tidigare informerat om måste vi åtgärda befintlig verkstadsbyggnad/maskinhall. Antingen genom en omfattande renovering (kostnad enligt offert ca 3.5 miljoner kr) eller genom att riva och sanera (kostnad enligt offert ca 0,8 miljoner kr) och bygga nytt på annan plats (kostnad enligt offert 1.2 miljoner kr).
Att finansiera byggnation av en hotelldel kräver också pengar. I våra kalkyler har vi utgått från att vi lånar pengar men alternativet är att det delfinansieras genom en avyttring av maskinhallstomten (enligt oberoende mäklare ca 5 – 7 miljoner kr).
Två huvudalternativ verkar vi stå inför:
1) Att vi i anslutning till golfrestaurangen bygger en hotelldel, samt att vi avyttrar marken till en extern intressent för användning till t.ex. bostadsrätt inom ramarna för avtal med klubben och de myndighetsbeslut som finns, och själva bygger förråd till maskiner och golfbilsgarage på annan plats.
2) Att vi river nuvarande byggnader och på denna tomt bygger såväl hotelldel som maskinförråd och golfbilsgarage.
Fler alternativa möjligheter finns naturligtvis att fundera över men vår utgångspunkt är dels att möta behovet av boende för gäster, och dels att något radikalt måste göras vad gäller nuvarande verkstad/maskinförråd. Det landskapsbildskydd som klubben sökt beskriver inte en hotelldel på maskintomten men bör inte utgöra ett hinder om den uppförs med ett utseende som harmoniserar med det föreslagna i det sökta landskapsbildskyddet.
Styrelsen avser att i denna fråga kalla medlemmarna till ett informationsmöte efter sommaren.
På styrelsens uppdrag,
Claes Trollestad, ordf. ÖsGK

Nya öppettider i restaurangerna!

Lilla Viks Golfrestaurang
Söndag-torsdag 09.00-17.00, köket öppet 11.00-16.00. Fredag-lördag 07.00-21.30, köket öppet 11.00-20.30. Dagens lunch och bistromeny.
Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com
Kiosken på Lilla Vik
Söndag-torsdag 09.00-17.00. Fredag-lördag 07.00-21.30.
Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com
Café Djupadal
Söndag-torsdag 09.00-17.00. Fredag-lördag 09.00-19.00. Smörrebröd samt varma rätter. Tel: 0414-412550. E-post: info@osterlensgk.com
Kiosken på Djupadal
Kiosken Tap Inn på Djupadal är öppen alla dagar 09.00-16.00. Tel: 0739-738224.

Ny tävling utlyst – Handelsbanken Bästboll!

Tävlingssäsongen fortsätter. Välkommen att spela Handelsbanken Bästboll på Djupadal den 12 september. Tävlingsformen är partävling/bästboll med kanonstart kl 09.00. Mer info och anmälan via MinGolf.

Österlengolfen på Tomelilla GK 31 augusti

Glöm inte att anmäla dig till Österlengolfen på Tomelilla GK tisdag den 31 augusti. Anmälan till tävlingen görs på Mingolf senast klockan 10.00 på måndag den 30 augusti.
För Österlengolfen gäller följande:
Österlengolfen öppen för herrar +55 i Österlens GK, Ystads GK och Tomelilla GK.
Maximalt 75 deltagare varav maximalt 25 st från varje klubb. Om en klubb inte når upp till 25 st. fylls det på från övriga klubbar. Spelform: Slaggolf. Greenfee 150 kr. Tävlingsavgift 50 kr. Kanonstart kl. 09.00.
Med vänlig hälsning
Sven Ehn

Menyer och öppettider i restaurangerna

Smörrebröd, dagens lunch eller något från bistromenyn?
Klicka här så hittar du öppettider och allt gott som finns att välja mellan på våra restauranger >>
Veckomeny 34 NY

Resultat Trivselgolfen 20 augusti

Golfvänner!
Återigen fick vi uppleva en härlig golfdag tillsammans. Ett nästan perfekt väder, med en antydan till höst i luften. Friskt och gott, men ändå varmt. Vi hade genomgående ett utmärkt speltempo och jag uppfattar att de flesta bollarna inte behövde vänta med sina slag mer än vid något enstaka tillfälle. Så skall det vara!! Med dessa fina förhållanden blev det många bra resultat. Spelet var uppdelat i två klasser och här följer en redovisning av de som har priser att erhålla:
A-klassen:
1. Eva-Lena Forsberg och Kaj Eklund, 64 slag
2. Patrik Nilsson och Sitthisak Saleeruang, 65
3. Ylva och Christer Dahlström, 65
4. Margaretha Trollestad och Anita Persson, 66
5. Elsie och Christer Undrom, 66
6. Lars Rooth och Karl-Olov Wiege, 68
B-klassen:
1. Alsie Moberg och Tommy Eriksson, 62 slag
2. Anders Ahlbom och Lars Granberg, 67
3. Maria och Leif Andersdson, 67
4. Eva och Mats Augurell, 67
5. Karin Olve och Per Welander, 70
6. Ingegerd och Richard Hammer, 71
Stort grattis till er alla. Dessutom ett ännu större grattis till Agneta Viebke som gjorde ”Hole In One” på hål 11. Nästa Trivselgolf är fredagen den 3 september på Lilla Vik. Då spelar vi slaggolf, bästboll, med första start kl 08.00. Efter spelet ingår dagens lunch i startavgiften. Anmäl dig per omgående. Vi har plats för 48 lag.
Mvh Kjell (TL)
20210820 Kaj och Eva-Lena GIF
Kaj Eklund och Eva-Lena Forsberg vann A-klassen.
20210820 Tommy och Alsie GIF
Tommy Eriksson och Alsie Moberg vann B-klassen.
ILC02510 Agneta GIF
Agneta Viebke gjorde HIO på hål 11 – grattis!

Kontakt och öppettider Djupadal

Reception och kansli på Djupadal
Öppet vardagar 08.00-16.00. Lördag, söndag och helgdag 08.00-14.00.
Tel: 0414-412550. E-post: info@osterlensgk.com
Café Djupadal
Öppet söndag-torsdag 09.00-17.00 samt fredag-lördag 09.00-19.00. Smörrebröd samt varma rätter. Tel: 0414-412550. E-post: info@osterlensgk.com
Kiosken på Djupadal
Kiosken Tap Inn på Djupadal är öppen alla dagar 09.00-16.00. Tel: 0739-738224.

Kontakt och öppettider Lilla Vik

Reception och shop på Lilla Vik samt lektionsbokning
Öppet måndag-fredag 08.00-16.00. Lördag, söndag och helgdag 08.00-14.00.
Tel: 0414-482554. E-post: info@wistrandgolf.se.
Lilla Viks Golfrestaurang
Öppen söndag-torsdag 09.00-17.00, köket öppet 11.00-16.00, samt fredag-lördag 07.00-21.30, köket öppet 11.00-20.30. Dagens lunch och bistromeny.
Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com
Kiosken på Lilla Vik
Kiosken på Lilla Vik är öppen söndag-torsdag 09.00-17.00 samt fredag-lördag 07.00-21.30. Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com
Boende och konferens på Lilla Vik
Tel: 0414-27000. E-post: info@osterlensgk.com