×

Junioråret 2021

Kommentarer inaktiverade för Junioråret 2021

Junioråret 2021

Även 2021 blev ett speciellt år på grund av pandemin men juniorverksamheten på Österlens Golfklubb kunde ändå genomföra fantastiskt många aktiviteter, träningar och tävlingar. Här kommer en sammanfattning av fjolåret.
– Vinterträningen inomhus på Djupadal kunde genomföras med mindre anpassningar. I april kunde vi ha serielagsuppstart med Future- och juniorlaget, kick off för alla juniorer och vi gick igång med utomhusträningen, torsdagsgolfen och padelträningar, säger Ann Wistrand från Wistrand Golf som ansvarar för klubbens juniorverksamhet.
Finalspel för laget i Matchligan
I början av året var alla tävlingar inställda. Så småningom kunde Future- och juniorlaget gå igång med sina matcher. Vårt Matchligan-lag spelade fantastisk golf hela säsongen och tog sig ända fram till finalspel där det till slut blev en fjärdeplats. Grattis!
– Vi genomförde Teen Cup-läger och Teen Cup-tävling i början på sommaren, två stora sommarlovsläger under vecka 29 och vecka 30 samt sommarlovsträning. Sommaren avslutades med sista Torsdagstävlingen där många juniorer deltog, fortsätter Ann Wistrand.
Vi var med på lilla SM och hade en heldag på Örestad
– Detta året hade vi en golfkulgrupp från 3 år. Vilken utveckling de gjorde, det var stor skillnad på första och sista träningspasset, säger Ann Wistrand!
I september hade vi junioravslutning och anordnade juniortävlingen Slaget om Skåne på Djupadal.
Future- och juniorlaget var iväg på läger i oktober. Det blev två heldagar fyllda med träning och spel.
– I mitten av oktober anordnade vi tävlingen Swedish Golfteam Invitation som blev en väldigt uppskattad tävling. Vi kunde presentera en väldigt fin bana, säger Ann Wistrand.
”Tack för fint samarbete – nu ser vi fram emot en ny säsong”
Säsongen avslutade med höstlovsaktiviteter där det spelades och tränades väldigt mycket golf. I slutet av november gick vinterträningen igång igen. Juniorträningstiderna hittar du här >>
Det är otroligt kul att följa er alla, hur ni utvecklas i er golf, finner nya vänner och utmanar er själva.
Tack för fint samarbete under säsongen och tack till våra ideella ledare.  Tack även till alla er andra som supportar verksamheten på olika sätt. Nu ser vi fram emot en ny säsong, avslutar Ann Wistrand.
Vill du följa juniorerna på Österlens Golfklubb har vi en grupp på Facebook som du gärna får följa. Du hittar gruppen här >>