×

Öppnare vyer på Lilla Viks sjätte hål

Kommentarer inaktiverade för Öppnare vyer på Lilla Viks sjätte hål

Öppnare vyer på Lilla Viks sjätte hål

Vyerna ut över Östersjön från Lilla Viks sjätte green är som bekant enastående, rent av magiska, men tänk dig att du redan från tee ser havets glitter. En medlem i bankommittén tipsade Sten Alm från Frivilliga arbetsgruppen om visionen. Det dröjde inte länge innan Stens arbetsgrupp hade rensat marken från lövhögar och sly. Nästa steg var sågning och trädstamning. Ett avancerat arbete på höga höjder som skickliga arborister utfört nu i veckan.

Vilka döda grenar ska tas bort och vilka träd ska stammas upp? Ett arbete som klubben gör i samarbete med utbildade arborister.
Arbete på dessa höjder är inget för dig som lätt får svindel. Foto Sten Alm

Nu har vyn ut mot Östersjön öppnats upp så att havet närvarar på ett helt annat sätt än tidigare. Hela hålet känns luftigare och utmanar säkert fler spelare att planera för andraslaget öster om dammen så som banarkitekt Tommy Nordströms ursprungliga ritning visar nedan. 18-hålsbanan på Lilla Vik är vinterstängd men ta gärna en promenad ut till sexan och se hur vyerna öppnats upp ut mot Östersjön.

Den streckade linjen visar den ursprungliga tänkta spellinjen på hål 6 på Lilla Vik. Visst blir du sugen att prova?