×

Full fart i kansliet

Kommentarer inaktiverade för Full fart i kansliet

Full fart i kansliet

Om du tror att det inte är så mycket att göra under vintern för personalen i kansliet på en golfklubb ändrar du förmodligen uppfattning efter denna avstämning med Staffan Olsson som gjordes i mitten av januari.

I receptionen och kansliet på Djupadal jobbar förutom Staffan Olsson även Hélen Centerhorn och Phil Jones.

Staffan Olsson jobbar både i kansliet och golfreceptionen på Djupadal.

– Det är full fart på banan. Jättekul att så många kan och vill spela vintergolf trots att vi just nu spelar mot provisoriska greener. Igår hade vi faktiskt ett litet rekord här när en medlem gick nio slag brutto under banans par. Sju birdies och en eagle! Visserligen är banan lite kortare med provisoriska greener och hålen större men det är ändå en otrolig prestation, säger Staffan. 

Vad händer i kansliet denna årstid?

– För min del är det nästan mer att göra nu än under sommaren. Det är väldigt mycket som ska förberedas inför nästa säsong. Har vi tillräckligt med banguider och scorekort? Tävlingsschemat ska sättas och synkas med privata tävlingar, boendepaket och bokningar för alla våra entusiastgrupper och pensionärsföreningar. Vi förbereder även för årets seriespel.

När fakturorna för medlemskapet landar hos medlemmarna brukar det alltid bli många frågor till kansliet. Vissa vill ändra medlemskapsform, andra har bytt adress eller e-post. Någon vill boka på en säsongshyra för golfbil. Mycket administration. På grund av ett tekniskt misstag från företaget som skulle föra över data till faktureringssystemet blev samtliga årets fakturor inför 2022 felaktiga.

Nycklarna till golfbilarna är flitigt använda på klubben.

– Vissa fick ingen faktura, andra fick en blank faktura, några fick någon annans faktura. Det blev kaos, inga roliga dagar. I stort sett har vi nu städat upp efter detta missöde, säger Staffan som pausar intervjun när telefonen ringer.

– Nu var det en medlem som ville ändra en bokad tid. Det rings en hel del i telefonen. Den är röd av en viss anledning, säger Staffan och håller upp den rödfärgade mobilen.

Under vissa hektiska perioder hinner Staffan och hans kollegor inte svara på alla samtal. Då är oftast ett mejl det bästa sättet att komma i kontakt med kansliet/receptionen under dagtid.

– Om jag har en medlem eller gäst vid disken som ska köpa något ur vår lilla shop, göra en ombokning eller kanske betala greenfee prioriterar jag såklart den personen före telefonsamtalet. Sen när jag går tillbaka till datorn kan jag läsa de inkommande mejlen och ringa upp eller svara på dessa i turordning. Det är inte ofta jag eller mina kollegor dricker kaffet varmt på den här arbetsplatsen. 

Lillshopen på Djupadal har ett bra men begränsat utbud.

I den lilla shopen som finns på Djupadal hittar du det allra nödvändigaste. Bollar, peggar, handskar och ett litet utbud av kläder. 

– Vintertid är det såklart många som köper slagmattor. Den vi säljer i år är bra och ger en bättre känsla av riktigt golf, avslutar Staffan.

Slagmatta, ett måste för vintergolfaren.