Våra nybyggda padelbanor är nu öppna för spel. Bokningar gör du via Matchi, läs mer om detta nedan. Välkommen!

Var ligger banorna?
Banorna ligger mellan Lilla Viks Golfrestaurang och korthålsbanan Korta Vik. Du ser dem från riksväg 9 när du kör förbi Lilla Vik.

Vad kostar det att spela?
200:- för medlemmar i Österlens GK (ett padel- och korthålsmedlemskap på 1100:-/år räcker och då ingår även spel på Lilla Viks korthålsbana med sex utmanande golfhål) och 400:- för gäster. Priset gäller för 1,5 timmes spel. Vi erbjuder rack för uthyrning och bollar till försäljning (se nedan). Avbokning med återbetalning kan göras fram till sex timmar innan bokad tid. Vid avbokning av tid som betalats med bank-, betal- eller kreditkort tas en avbokningsavgift ut på 12,50 SEK ut. Läs mer om villkoren här >>.

Hur gör du för att boka tider?

 1. Du kommer snart att få ett separat mejl från Matchi. I mejlet finns en länk som du ska klicka på för att bekräfta att du är medlem och vill boka padel till det rabatterade medlemspriset.
 2. Skapa ett nytt konto (eller logga in om du redan har ett konto) och registrera därefter det bank- eller kreditkort som du vill använda.
 3. Ladda ner appen Matchi till din mobila enhet.
 4. Logga in i appen eller via matchi.se med dina inloggningsuppgifter.
 5. Sök upp Österlens GK:s Padelbanor bland anläggningarna. Som du ser finns ett stort antal banor i olika racketsporter att välja mellan som du också kan boka via ditt konto på Matchi.
 6. Boka dag och tid och välj bana (bana 1 eller bana 2).
 7. Tryck Bokning nere till höger.
 8. Betala.
 9. Klart. En bokningsbekräftelse skickas till din e-post.

Rack och bollar?
Rack (finns för junior och senior) hyr du för 40:-. Bollar köper du, ett trepack kostar 80:-. Rack och bollar finns i golfshopen på Lilla Vik. Spelar du på tid då golfshopen har stängt finns rack och bollar även i golfrestaurangen.

Vill du bli medlem?
Med vårt padel- och korthålsmedlemskap kan även ”ickegolfare” bli medlem i Österlens Golfklubb och ta del av våra aktiviteter och erbjudanden, inklusive den kraftiga rabatten på padelspel. Det passiva medlemskapet ger dig även rätt att spela golf på korthålsbanan – vem vet, du kanske också blir biten av golf och vill börja spela? Mejla info@osterlensgk.com om du är intresserad av att spela padel och bli medlem i Österlens Golfklubb.

Vad är padel?
Padeltennis, eller Padel,  är en stor sport framförallt i Sydamerika och Sydeuropa. Sverige är en av de länder där sporten växer snabbast. Vartannat år arrangeras både EM och VM. Sporten är som en blandning av squash och tennis och spelas på en bana som är 10×20 meter. Runt banan, som oftast består av konstgräs, finns väggar bestående av glas och galler.

Regler
 • Padel spelas oftast som dubbel med fyra spelare. Det finns även singelplaner men våra planer är avsedda för dubbel.
 • Poängberäkningen är densamma som i tennis – 15/30/40/fördel/game/set (en match består av tre eller fem set). Setvist = sex vunna game. 6-6 = tiebreak (först till sju vunna poäng men du måste vinna med två bollars marginal i tiebreak – ett set kan t.ex. sluta 7-3, 7-5 eller 10-8).
 • Du servar genom att först studsa bollen i marken och därefter slå över den diagonalt till servrutan på andra sidan nätet. Bollen får efter serv studsa i glasvägg men inte i gallret och precis som i tennis har du två servar.
 • När bollen servats rätt och är i spel är hela banan spelplanen och du får slå volley, halvvolley eller returnera bollen efter det att den har studsat på någon av sidoväggarna eller i bakväggen. Det är även tillåtet att valla bollen i glasväggarna på din egen planhalva när du returnerar den, så som man gör i squash. Bollen får aldrig slås direkt i väggarna på motståndarnas planhalva, alltså först i marken är det som gäller.

Padelträning för juniorer

En förmiddag i veckan är det gratis träning för juniorer från 7 år. Och du behöver inte vara medlem. Vid regn ställs träningen in. Följande dagar och tider gäller:
Onsdag 24/7: 10.00-11.00
Tisdag 30/7: 10.00-11.00

Anmälan görs via MinGolf eller till info@osterlensgk.com Max 12 juniorer per tillfälle. 8 deltagare eller färre = endast padel. 8-12 deltagare = padel plus en station med pitching intill padelbanorna.

Juniorträningen av padel har snabbt blivit en favorit på Österlens Golfklubb.

KM 27 juli – endast för medlemmar

Lördagen den 27 juli kommer golfklubbens första klubbmästerskap gå av stapeln. Alla medlemmar som vill får delta, anmälan i par (båda spelarna måste vara medlemmar i Österlens GK). Lottning och upplägg görs efter antalet deltagare. Första start 13.00 så att de som önskar spela korthåls-KM under förmiddagen även hinner med detta. Mer information kommer på denna sida samt på Österlens GK:s padelsida på Facebook. Anmälan via MinGolf.

61659717_2517093408324793_2367705149754834944_o-1.jpg

Välkommen till spel!