På Österlens Golfklubb spelar vi padel på två fina utomhusbanor. Belysningen gör att du även kan spela när mörkret lagt sig. Bokningar gör du via appen Playtomic (läs mer nedan) och du behöver inte vara medlem för att spela på våra padelbanor.

Var ligger banorna?
Banorna ligger mellan Lilla Viks Golfrestaurang och korthålsbanan Korta Vik. Du ser dem från riksväg 9 när du kör förbi Lilla Vik.

Vad kostar det att spela?
Vi tillämpar differentierade priser vilket innebär att attraktiva tider är dyrare än de mindre populära tiderna. Priset för medlemmar i Österlens GK är alltid 200:- oavsett tid (ett padel- och korthålsmedlemskap på 1100:-/år räcker och då ingår även obegränsat spel på Lilla Viks korthålsbana med sex utmanande golfhål). Samtliga priser gäller för 1,5 timmes padelspel. Vi erbjuder rack för uthyrning och bollar till försäljning (se nedan). Avbokning med återbetalning kan göras fram till sex timmar innan bokad tid.

Padel på Österlen. Tack vare belysningen går det utmärkt att spela även under kvällstid.

Hur gör du för att boka tider?

  1. Ladda ner appen Playtomic till din mobila enhet och skapa ett konto (namn, mobilnummer, e-post och lösenord) så att du kan logga in i appen.
  2. Sök upp Österlens GK och välj önskad tid (bana, tid och pris visas).
  3. Gå vidare till betalning, lägg in dina kreditkortsuppgifter och genomför därefter betalningen.
  4. Klart. En bokningsbekräftelse skickas till dig.

För att du ska få medlemspriset 200:- när du bokar behöver du meddela Österlens GK vilken e-post du använder till ditt konto i Playtomic så att vi kan aktivera ditt medlemskap i Playtomic (det är e-posten som styr medlemskapen i Playtomic). Gör du inte detta kan du inte att boka till medlemspriset.

Här hittar du en introduktionsvideo om Playtomic >>

Rack och bollar?
Rack (junior eller senior) hyr du för 40:-/gång. Bollar köper du, ett trepack kostar 80:-. Rack och bollar finns i golfshopen på Lilla Vik. Spelar du på tid då golfshopen har stängt finns rack och bollar även i en låst låda vid banorna. Kod till låset får du när du har bokat och betalat din tid och du kan därefter swisha betalningen för rack och bollar. Swishnummer: 1235690540.

Vill du bli medlem?
Med vårt padel- och korthålsmedlemskap kan även ”ickegolfare” bli medlemmar i Österlens Golfklubb och ta del av våra aktiviteter och erbjudanden, inklusive den kraftiga rabatten på padelspel. Detta medlemskap ger dig även rätt att spela golf på korthålsbanan – vem vet, du kanske också blir biten av golf och vill börja spela? Mejla info@osterlensgk.com om du är intresserad av att spela padel och bli medlem i Österlens Golfklubb.

Vad är padel?
Padeltennis, eller Padel, är en stor sport framförallt i Sydamerika och Sydeuropa. Sverige är ett av de länder där sporten växer snabbast. Vartannat år arrangeras både EM och VM. Sporten är som en blandning av squash och tennis och spelas på en bana som är 10 x 20 meter. Runt banan, som oftast består av konstgräs, finns väggar bestående av glas och galler.

Regler
  • Padel spelas oftast som dubbel med fyra spelare. Det finns även singelbanor men våra banor är avsedda för dubbel.
  • Poängberäkningen är densamma som i tennis – 15/30/40/fördel/game/set (en match består av tre eller fem set). Setvinst = sex vunna game. 6-6 = tiebreak (först till sju vunna poäng men du måste vinna med två bollars marginal i tiebreak, ett set kan t.ex. sluta 7-3, 7-5 eller 10-8).
  • Du servar genom att först studsa bollen i marken och därefter slå över den diagonalt till servrutan på andra sidan nätet. Bollen får efter serv studsa i glasvägg men inte i gallret och precis som i tennis har du två servar.
  • När bollen servats rätt och är i spel är hela banan spelplanen och du får slå volley, halvvolley eller returnera bollen efter det att den har studsat på någon av sidoväggarna eller i bakväggen. Det är även tillåtet att valla bollen i glasväggarna på din egen planhalva när du returnerar den, så som man gör i squash. Bollen får inte slås direkt i väggarna på motståndarnas planhalva, alltså först i marken är det som gäller.

Välkommen till spel!

Juniorträningen har snabbt blivit en favorit på Österlens Golfklubb.