Två dubbelbanor utomhus

På Österlens Golfklubb spelar vi padel på två fina utomhusbanor. Belysningen gör att du även kan spela när mörkret lagt sig. Bokningar gör du via appen Playtomic (läs mer nedan) och du behöver inte vara medlem för att spela på våra padelbanor.

Var ligger banorna?

Banorna ligger strax norr om Simrishamn bredvid Lilla Viks Golfrestaurang. Du ser dem från riksväg 9 när du kör förbi Lilla Vik.

Vad kostar det att spela?

I playtomic kommer de olika priserna upp och medlemmar i Österlens GK har 25 % rabatt på spel oavsett tid (ett padel- och korthålsmedlemskap på 1300:-/år räcker och då ingår även obegränsat spel på Lilla Viks korthålsbana med sex utmanande golfhål). Samtliga priser gäller för 1,5 timmes padelspel. Avbokning med återbetalning kan göras fram till sex timmar före bokad tid.

Padel på Österlen. Tack vare belysningen går det utmärkt att spela även under kvällstid.

Hur gör du för att boka tider?

  1. Ladda ner appen Playtomic till din mobila enhet och skapa ett konto (namn, mobilnummer, e-post och lösenord) så att du kan logga in i appen.
  2. Sök upp Österlens GK och välj önskad tid (bana, tid och pris visas). Du kan endast boka tider 30 dagar framåt i tiden.
  3. Gå vidare till betalning, lägg in dina kreditkortsuppgifter och genomför därefter betalningen.
  4. Klart. En bokningsbekräftelse skickas till dig.

För att ta del av medlemsrabatten när du bokar behöver du meddela Österlens GK vilken e-post du använder till ditt konto i Playtomic så att vi kan aktivera ditt medlemskap i Playtomic (det är e-posten som styr medlemskapet i Playtomic). Gör du inte detta kan du inte att boka till det rabatterade medlemspriset. Observera att två personer inte kan använda samma e-post i Playtomic.

Här hittar du en introduktionsvideo om Playtomic >>

Rack och bollar?
Rack (junior eller senior) hyr du för 40:-/gång. Bollar köper du, ett trepack kostar 99:- Rack och bollar finns i golfshopen på Lilla Vik. Spelar du på tid då golfshopen har stängt finns rack och bollar även i en låst låda vid banorna. Kod till lådans lås får du när du har bokat och betalat din tid.

Belysningen och öppettider
Båda banorna har belysning som du själv tänder på knappen vid elskåpet som står bakom banornas södra kortsidor mot 8:ans green. När du tryckt på knappen lyser lamporna under två timmar. Belysningen kan användas från 06.00 och stängs av 22.00.

Våra banor är öppna året runt förutsatt att aktuellt väderläge tillåter spel. Vi skottar inte bort snö och saltar inte heller banorna så de dagar vi har väderlek med snö och is avråder vi dig från att spela. Har du bokat en tid som på grund av väderlek inte kan utnyttjas (snöfall, åska eller regnoväder) är det bara att återkomma till oss så hjälper vi dig att boka en annan tid (utan extra kostnader såklart).

Vill du bli medlem?

Med vårt padel- och korthålsmedlemskap kan även ”ickegolfare” bli medlemmar i Österlens Golfklubb och ta del av våra aktiviteter och erbjudanden, inklusive rabatten på padelspel. Detta medlemskap ger dig även rätt att spela golf på korthålsbanan – vem vet, du kanske också blir biten av golf och vill börja spela. Mejla info@osterlensgk.com om du är intresserad av att spela padel och bli medlem i Österlens Golfklubb. Läs mer om medlemskapsformerna här >>

Vad är padel?
Padeltennis, eller Padel, är en stor sport framförallt i Sydamerika och Sydeuropa. Sverige är ett av de länder där sporten växer snabbast. Vartannat år arrangeras både EM och VM. Sporten är som en blandning av squash och tennis och spelas på en bana som är 10 x 20 meter. Runt banan, som oftast består av konstgräs, finns väggar bestående av glas och galler.

Regler
  • Padel spelas oftast som dubbel med fyra spelare. Det finns även singelbanor men våra banor är avsedda för dubbel.
  • Poängberäkningen är densamma som i tennis – 15/30/40/fördel/game/set/match (en match består av tre eller fem set). Setvinst = sex vunna game. 6-6 = tiebreak (först till sju vunna poäng men du måste vinna med två bollars marginal i tiebreak, ett set kan t.ex. sluta 7-3, 7-5 eller 10-8).
  • Du servar genom att först studsa bollen i marken och därefter slå över den diagonalt till servrutan på andra sidan nätet. Bollen får efter serv studsa i glasvägg men inte i gallret och precis som i tennis har du två servar.
  • När bollen servats rätt och är i spel är hela banan spelplanen och du får slå volley, halvvolley eller returnera bollen efter det att den har studsat på någon av sidoväggarna eller i den glasade bakväggen. Det är även tillåtet att valla bollen i glasväggarna på din egen planhalva när du returnerar den, så som man gör i squash. Bollen får inte slås direkt i väggarna på motståndarnas planhalva, alltså först i marken är det som gäller.

Välkommen till spel!

Juniorträningen har snabbt blivit en favorit på Österlens Golfklubb.