top of page

CUSTOM FITTING

Boka tid för en custom fitting och få reda på vilka klubbor som är optimala för dig. 
Vi gör custom fitting med Cobra, Titleist, Ping och Callaway klubbor!
 

VAD ÄR CUSTOM FITTING?

En custom fitting är ett test för att skräddarsy en klubba efter just dina förutsättningar. Man tar hänsyn till spelarens fysiska förutsättningar, teknik och önskemål om hur han/hon vill slå bollen. Målet är att göra varenda klubba i din bag till din favoritklubba. Har du en klubba i din bag som du inte tycker om? Det kan bero på att just den klubbans inställningar inte passar just dig. På en golfklubba finns det nämligen flera olika variabler som man kan förändra, exempelvis längd, skaft, lie, flex och grepp. Vid en custom fitting kan det även visa sig att klubborna du har är optimala för dig eller att man bara behöver ändra något på dem för att de ska passa perfekt. En custom fitting resulterar inte alltid i nya klubbor men då får du istället ett bevis på att du har rätt utrustning.

ATT GÖRA EN CUSTOM FITTING

Vid en utprovning tar vi hjälp av Trackman för att se vilka egenskaper dina slag har. Du får prova en mängd olika klubbor med olika specifikationer för att se vilken sorts klubbor som genererar bäst slag. Det är även viktigt att gå igenom vilka klubbor du behöver, hur många wedgar behöver du, slår du bra med järn 4:an och järn 3:an eller föredrar du hybrider, hur många träklubbor behöver du? Allt detta diskuterar vi så du får ett komplett set och så att du har klubbor som passar vid varje tillfälle.

BESTÄLLNING AV CUSTOM SET

Vi skickar dina specifikationer till leverantören och klubborna tillverkas i fabriken. Leveranstiden på ett custom set ligger på ett par veckor. Dina specifikationer sparas både hos oss och hos leverantören så om du behöver komplettera setet eller reparera någon klubba så får du samma egenskaper.

WEDGEFITTING

Wedgen är en otroligt viktig klubba i bagen och den bör vara anpassad efter just dina förutsättningar och teknik. Vi har alla möjligheter att prova ut så att wedgen blir din favoritklubba.

Wedgar måste kunna användas till många olika slag och alla spelare är olika. Man kan inte tro att en wedge ska kunna passa alla spelare. Just därför har vi många olika alternativ av sulslipningar och gradtal” – Bob Vokey

PUTTERS
Vi provar även ut din putter så du får rätt längd, lie och greppstorlek på din putter.

BALLFITTING

Vilken boll passar ditt spel bäst?

Nu har du möjlighet att under året prova ut vilken boll som är bäst anpassad efter ditt spel. Vi kommer att ha ballfittingdagar på klubbarna där vi mäter och testar bollarna i alla de olika slagen som vi har.  Givetvis går det bra att boka en privatlektion och testa ut vilken boll som bäst egenskaper utifrån dina förutsättningar.

Bokning av custom fitting

Priser customfitting

 

bottom of page