Välkommen till Damgolfen på Österlens GK

Vår målsättning:

  • Att skapa en god gemenskap inom klubben.
  • Att våra golfbanor skall vara en trevlig mötesplats, där träning, spel och samvaro är lika viktigt.
  • Att öka intresset för golfspel med andra medlemmar och att knyta nya kontakter.
  • Att alla damer kan vara med och spela utan tidigare tävlingserfarenhet.
  • Att stimulera damer att höja sin spelstandard.

Facebook och nyhetsbrev
Uppdaterad information om nedanstående och andra aktiviteter i Damkommitténs regi kommer fortlöpande att ges via nyhetsbrev från Österlens GK samt i Facebookgruppen Damer Österlens Golfklubb där du även kan hitta golfkompisar att spela med. Leta upp gruppen på Facebook och ansök om medlemskap, så fixar vi det. Känn dig varmt välkommen att delta i våra aktiviteter på Österlens Golfklubb! Klubben skickar varje vecka ut ett nyhetsbrev via e-post. Dessutom har Damgolfen ett eget nyhetsbrev som skickas ut då och då. Mejla kommunikation@osterlensgk.com om du vill anmäla dig till dessa nyhetsbrev. Här kan du läsa ett blogginlägg om Damgolfen på Österlens GK >>

Onsdagsgolf
Varje onsdag, från april t.o.m. oktober, spelar vi Onsdagsgolf. Varannan vecka spelar vi på Lilla Vik och varannan på Djupadal. Du kan välja mellan Sällskapsgolf eller Tävling. Vi spelar oftast morgongolf med start ca kl 9:00 men under högsäsong och några andra gånger startar vi kl 13:00. Sällskapsgolfen blir lottade i bollar, där du sedan själv bestämmer spelform och själv registrerar sin rond. Ingen avgift.

För tävlingarna är avgiften 50 kr. Det kommer att finnas varierade spelformar, singelspel eller lagspel. Priser är i form av värdebevis som gäller i shopen och i våra restauranger. Ungefär en gång i månaden spelar vi alla tillsammans, sällskapsgolfare och tävlingsgolfare, i något trevligt lagspel. Några onsdagar är det planerat att vi ska ha kanonstart. Herrarna spelar då också på samma bana och det ingår lunch i anmälningsavgiften, ca 100 kr.

Under lågsäsong när endast en bana är öppen, spelar damerna på torsdagar istället för onsdagar. För mer information om onsdagsgolf: se Kalendarium >>

Utbytesgolfen
För att stimulera damer att spela på andra banor finns ”Utbytesgolfen”, ett mycket prisvärt erbjudande. Det kostar bara 200 kr och då ingår, förutom greenfee och tävlingsavgift, även kaffe och smörgås i priset. Gör så här: Anmäl dig på Min Golf på respektive klubb. Du blir lottad i en boll där du tävlar tillsammans med damer från de andra klubbarna. Ta chansen att lära känna andra klubbar och uppleva nya banor. Vi spelar för att ha roligt och trevligt tillsammans.

Tösamatchen och Grannsämjan
Med våra två närmst belägna grannklubbar har vi dessutom dessa tävlingar: Tösamatchen med Tomelilla Golfklubb och Grannsämjan med Degeberga Wittskövle Golfklubb.

Tisdagsgolf
På tisdagseftermiddagar från mitten av maj t o m augusti spelar vi kvällsgolf på Lilla Vik. Samling kl 17:30 vid Putting green då vi delar in oss i bollar med första start kl 17:50. Vi spelar 9 hål utan tävlingsmoment. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp.

Nationell damdag
Varje år bjuder vi in till Nationell Damdag på Österlens Golfklubb. Nationella Damdagar spelas även på flera andra golfklubbar runt om i Skåne. Besök www.skanesgolfforbund.com för mer information.

Seriespel
Damer Österlens GK deltar i seriespel. För mer information och intresse att delta i seriespel, kontakta Ingrid Resmark (se mobilnummer nedan).

Träning för damer
Vi erbjuder heldagsträning tillsammans med Wistrands Golf under säsongen.

Damkommitténs medlemmar
Åsa Nordh (ordförande, styrelsens representant), 0793 484875.
Agneta Swedin-Lindvall, 0768 080703.
Anette Bienen, 0733 115981.
Christina Sneitz Rundqvist, 0708 102895.
Ingrid Resmark, 0705 471334.
Lilleba Nilsson, 0764 176105.