Österlens Golfklubbs juniorverksamhet, som drivs av Wistrand Golf, växer för varje år i takt med att allt fler barn och ungdomar strömmar till. Det verkar inte heller vara något fel på juniorträningens kvalitet. De senaste veckorna har Österlens duktiga juniorer skördat stora framgångar på de svenska golfbanorna. Kolla in dessa imponerande resultat!

Österlen tog hem Teen Tour future och Slaget om Skåne

Moa vann Teen Tour Future! Tävlingen spelades på Rönnebäck den 28 juli och Moa gick på 218 slag (+2). William vann Slaget om Skåne på Kristianstad GK den 30 juli på 142 slag (–2)!

Moa tvåa på PGA Junior Open på PGA of Sweden National

Moa och William har dessutom spela PGA Junior Open på PGA of Sweden National. Moa gick första 18 –5 och andra 18 +2, totalt –3 och blev därmed delad 2:a. William gick +2 och –3, totalt –1 och kom på 16:e plats.
William och Moa – två av Österlens Golfklubbs många duktiga juniorer.

Teen Cup – Sverigefinal väntar

Tova, Julia, Moa, Ben och William har nyligen varit i Gränna och spelat regionkval i Teen Cup. Det började med klubbkval, därefter gick de vidare i gruppkvalet och i regionkvalet gick Tova, Moa och William vidare till Sverigefinal där de representerar Österlens Golfklubb i Gävle den 24-25 augusti. William spelade sin bästa tävlingsrunda någonsin och gick på 64 slag!

Seriespel – två lag vidare i matchligan

Vi har lag i alla serier – miniligan, matchligan och juniorserien. Vi har anordnat seriespel hemma för miniligan och matchligan och våra juniorer har varit iväg och spelat på flera andra golfbanor. Detta året har vi haft två lag i matchligan, sista omgången på Höganäs Golfklubb spelade Julia J, Selma K och Victor J i det ena laget och Linnea K, Tova H och Hanna H i det andra laget. När alla scorer var inlagda och tabeller sammanräknade visade sig att båda lagen har tagit sig vidare till gruppseriefinaler. Lag 1 möter Landskrona Golfklubb hemma och lag 2 kommer möter Barsebäck borta i matchspel helgen den 17-18 augusti.

Final i FootJoy Junior Pro-AM

Dessutom har klubben gått till final i FootJoy Junior Pro-AM. Finalen spelas på PGA National i Bara tisdagen den 13 augusti. I laget spelar vår tränare Philip med Tova, Ben och Moa.

Sommarlovsgolf

Under sommaren har vi haft Sommarlovsgolf på torsdagar. Finalen, och även totalsegern i A-klassen vanns av Oliver L. Totalsegern i B-klassen vann Björn S och sista tävlingen vann Daniel R.
– Vi jobbar för en bred juniorverksamhet där alla får vara med och utvecklas i sin egen takt. Vi har fått in flera nya juniorer i helårsverksamheten och ser med glädje att fler och fler spenderar dagarna här ute och tränar. Vi hade drygt 120 juniorer på sommarlovslägret, det var två fantastiska veckor och utvecklingen som sker under dessa veckorna är väldigt stor. Det är dessutom flera juniorer som börjat spela juniortävlingar ute på andra banor och vi följer dem med glädje, säger Ann Wistrand från Wistrand Golf.
Sommarlovslägrena är en återkommande klassiker för alla golfintresserade barn och ungdomar.

Är du också sugen på att träna med våra juniorer?

Nya juniorer är varmt välkomna att prova på vår juniorträning. Vi har flera olika grupper beroende på ålder och hur långt man kommit i sin golf.  
Träningstiderna hittar du här >>
Anmälan nya juniorer gör du här >>

Österlen Golfing Girls
Österlen Golfing Girls är vår tjejsatsning i samarbete med Skånes Golfförbund. Vi tränar golf och provar även på andra idrotter och roliga aktiviteter. Anmälan nya tjejer gör du här >>

Höstens träningstider för Golfing Girls
Fredagen den 9/8 kl.17.00-18.00 på Lilla Vik
Fredagen den 23/8 kl.17.00-18.00 på Lilla Vik
Fredagen den 6/9 kl.17.00-18.00 på Lilla Vik
Lördagen den 21/9 kl.09.00-10.00 på Djupadal
Lördagen den 28/9 Junioravslutning med de andra juniorerna

Många tjejer tränar golf på Österlens Golfklubb, här med vår tränare Andreas Wistrand.