Tävlingskommitténs huvuduppgift är att planera och genomföra säsongens tävlingsprogram. Kommittén ansvarar även för regel-och handicapfrågor. Bland uppgifterna ingår också att utse och utbilda tävlingsledare och funktionärer samt arbeta tillsammans med samarbetspartners, klubbens personal med fl. för att skapa en bra helhetsupplevelse för de tävlande. Kommitténs mål är att öka antalet startande vid tävlingar, stärka klubbgemenskapen och locka fler spelare till våra banor.

Nyhet för 2020 är att vi samlat alla KM-tävlingarna under en vecka, v 30, som avslutas med stora KM. Likt förra året kommer vi att ha en golfvecka, v 32, som avslutas med en större scrambletävling.

Österlens GK firar 75-årsjubileum detta året och naturligtvis kommer vi att ha en tävling som avslutas med en fantastisk jubileumsfest, lördag 11 juli.

Det skulle vara riktigt roligt om vi kan öka antalet deltagare i våra tävlingar som ger många fina möjligheter till att lära känna nya golfvänner och samtidigt pröva sin förmåga mot andra.

Vi kommer göra allt för att det ska kännas spännande, speciellt och kul att komma till en tävling!

Tillägg: Men anledning av COVID-19 är alla tävlingar inställda till och med den 30/6. Dam- och herrgolf på onsdagar fortsätter men utan tävlan. 

Tävlingsledarutbildning

Våra tävlingar kan inte genomföras utan bra tävlingsledning och vi kommer därför att ha en ny tävlingsledarutbildning.

I februari går vi igång med en ny tävlingsledarutbildning för dig som vill vara med och jobba med tävlingsverksamheten på klubben.

Utbildningen passar både dig som aldrig varit tävlingsledare eller golfvärd och även dig som redan är tävlingsledare eller engagerar dig i någon av våra verksamheter och vill lära dig mer samt utbyta erfarenheter. Vi jobbar i tävlingsledarteam och kompletterar varandra.

Förra våren fick jag möjlighet till en gedigen tävlingsledarutbildning. För min del ledde det till ytterligare en dimension i golfklubben utöver golfen, en glädje och möjlighet att möta ännu fler vänner i klubben. Ta möjligheten och haka på!”
Annika Månsson / Tävlingsledare

Tävlingsledarutbildning 2020
Söndagen den 23 februari 13-15 Introduktion och baskunskaper i git tävling. Tävlingsledarteam och Tävlingar.
Söndagen den 8 mars 13-15 Golfvett, Golfregler och Inspiration.
Lördagen den 21 mars 13-15 Praktiskt genomförande av tävlingarna.

Tillfällena leds av våra tränare Andreas, Philip och Gunnar.

Välkomna med er anmälan i git tävling.

Vi ser fram emot ett spännande tävlingsår!

Tävlingskommittén