Tävlingssäsongen 2020 går igång

Äntligen är det fritt fram att börja årets tävlingssäsong – som vi har längtat! Den första tävlingen är Midsommarträffen söndagen den 21 juni en tävling ni inte får missa. Möjlighet att vinna bruttopris om man spelar från tee 50 för damer och tee 58 för herrar.

Lördagen den 11 juli är det jubileumstävling som sponsras av Abacus. Spelformen är Irish Greensome och vi spelar på Lilla Vik. Det blir ingen fest efteråt men det blir en tävling med det lilla extra!

KM-tävlingarna spelar vi under vecka 30 med start 22 juli och under vecka 32 med start den 5 augusti genomför vi årets golfvecka.

Övriga tävlingar hittar ni på hemsidan under tävlingar och anmälan samt betalning gör ni via Min Golf – Tävlingar.

Tävlingarna kommer att genomföras i enlighet med de riktlinjer som är utgivna av SGF och våra lokala tillfälliga ordningsföreskrifter för att så långt som möjligt minska smittorisken.

Vi hoppas att ni är många som är tävlingssugna och hälsar både gamla och nya medlemmar välkomna!

Tävlingsbestämmelser

Med hänvisning till rådande pandemi har Österlens GK tagit beslut om ett antal riktlinjer för tävlingsspel enligt nedan.

Riktlinjer för tävlingsspel

  • Inga samlingar innan eller efter avslutad tävling.
  • Alla tävlingar genomförs med löpande start.
  • Det är inte nödvändigt att markören fysiskt intygar spelarens score, men någon form av verbalt intygande bör i så fall ske.
  • Efter genomförd tävling lämna scorekort in till tävlingsledningen som knappar in resultatet.
  • Resultatet anslås senast dagen efter.
  • Eventuella priser hämtas ut i receptionen vid den bana tävlingen genomförts när resultatet är offentliggjorts.

Utöver ovanstående riktlinjer har tillfälliga ordningsföreskrifter med hänvisning till Covid 19 tagits fram.

Lokala regler, ordningsföreskrifter och tävlingsbestämmelser

Ta även del av rekommendationer och riktlinjer utgivna av Svenska Golfförbundet.

Tävlingskommittén

Jubileumstävling 11 juli sponsrad av Abacus Sportswear

Det är med både glädje och stolthet som vi har möjligheten att presentera tävlingen på Österlens Golfklubb för 19:e gången. Mycket roligt också att den blir Jubileumstävlingen!

Ända sedan starten av tävlingen har intresset varit stort och jag vill minnas att nästan alla gånger jag deltagit (om än som åskådare), så har energin varit på topp och att många människor har på olika sätt bidragit till att få tävlingen till det fina event det är idag, tack alla ni som varit med under årens lopp!

I år är ett annorlunda år på flera sätt. Mycket har förändrats i vår vardag, i vårt samhälle i stort. Kanske blir det aldrig precis som det varit tidigare?

Men även svårigheter likt denna för också med sig positiva saker och det är med stor glädje jag ser det uppsving som golfen har fått, en del sannolikt pga. Covid-19.

Vad kan lämpa sig bättre än en utomhussport, där man relativt enkelt kan hålla bra avstånd? En sport lämpad för alla åldrar, där man har möjlighet att komma utoch röra på sig i friska luften, i synnerhet riskgrupper. Golfen förenar, motionerar och stärker oss som människor, och för det är jag otroligt tacksam.

Det är också väldigt givande att kunna ge tillbaka till golfen på olika sätt, vare sig det är större event som Solheim Cup och Ryder Cup, eller en traditionsenlig tävling på sin lokala hemmaklubb där jag varit medlem i 25 år.

Därför känns det extra roligt att kunna genomföra tävlingen även i år, om än med vissa anpassningar.

Jag kommer inte att finnas på plats personligen, men är med er i tankarna. Det blir heller ingen gemensam prisutdelning utan man hämtar sitt pris i klubbhuset.

Det är löpande start, och än finns det platser kvar för de som önskar delta, ju fler desto roligare 😊 .

Väl mött och må bäste golfare vinna !

Varma sommarhälsningar

Sven-Olof Karlsson, VD Abacus Sportswear