016_LillaVik_JacobSjoman_16BITS_v1 copy.jpg

DAMGOLF PÅ ÖSTERLENS GOLFKLUBB

VÄLKOMMEN TILL DAMGOLFEN

VÅR MÅLSÄTTNING

  • Att skapa en god gemenskap inom klubben.

  • Att våra golfbanor skall vara en trevlig mötesplats, där träning, spel och samvaro är lika viktigt.

  • Att öka intresset för golfspel med andra medlemmar och att knyta nya kontakter.

  • Att alla damer kan vara med och spela utan tidigare tävlingserfarenhet.

  • Att stimulera damer att höja sin spelstandard.

FACEBOOK OCH NYHETSBREV
Uppdaterad information om nedanstående och andra aktiviteter i Damkommitténs regi kommer fortlöpande att ges via nyhetsbrev från Österlens Golfklubb samt i Facebookgruppen Damer Österlens Golfklubb där du även kan hitta golfkompisar att spela med. Känn dig varmt välkommen att delta i våra aktiviteter på Österlens Golfklubb! Dessutom har Damgolfen ett eget nyhetsbrev som skickas ut då och då.

Maila kommunikation@osterlensgk.com om du vill anmäla dig till dessa nyhetsbrev. 

ONSDAGSGOLF
Varje onsdag, från april till och med oktober, spelar vi Onsdagsgolf. Varannan vecka spelar vi på Lilla Vik och varannan på Djupadal. Du kan välja mellan sällskapsgolf eller tävling. Vi startar som regel kl. 10.00. Sällskapsgolfen blir lottade i bollar, där du sedan själv bestämmer spelform och själv registrerar din rond. Ingen avgift.

 

För tävlingarna är avgiften 50 kr. Det kommer att finnas varierade spelformer, singelspel eller lagspel. Priser är i form av värdebevis som gäller i shopen. Ibland spelar vi alla tillsammans, sällskapsgolfare och tävlingsgolfare, i något trevligt lagspel.
 

Under lågsäsong när endast en bana är öppen, spelar damerna på torsdagar istället för onsdagar. För mer information om onsdagsgolf: se kalendarium. 
 

UTBYTESGOLFEN
För att stimulera damer att spela på andra banor finns ”Utbytesgolfen”. Det kostar bara 200kr och då ingår, förutom greenfee och tävlingsavgift, även kaffe och smörgås i priset. Gör så här: Anmäl dig på Min Golf på respektive klubb. Du blir lottad i en boll där du tävlar tillsammans med damer från de andra klubbarna. Ta chansen att lära känna andra klubbar och uppleva nya banor. Vi spelar för att ha roligt och trevligt tillsammans.

TÖSAMATCHEN OCH GRANNSÄMJAN
Med våra två närmast belägna grannklubbar har vi dessutom dessa tävlingar: Tösamatchen med Tomelilla Golfklubb och Grannsämjan med Degeberga-Widtsköfle Golfklubb.

TISDAGSGOLF
På tisdagseftermiddagar från mitten av maj till och med augusti spelar vi kvällsgolf, varannan vecka på Lilla Vik och varannan vecka på Djupadal. Samling kl. 17:30 vid puttinggreen då vi delar in oss i bollar med första start kl. 17:50. Vi spelar 9 hål utan tävlingsmoment. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp.

 

NATIONELL DAMDAG
Varje år bjuder vi in till Nationell Damdag på Österlens Golfklubb. Nationella Damdagar spelas även på flera andra golfklubbar runt om i Skåne. Besök www.skanesgolfforbund.com för mer information.


SERIESPEL
Damer Österlens Golfklubb deltar i seriespel. För mer information och intresse att delta i seriespel, kontakta damkommittén.